Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2017 12:05

13/2/2017: τίτλοι ειδήσεων από τον Παλμό και την Ελευθερία Πελλού Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

Σήμερα το απόγευμα θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής, η επίκαιρη ερώτηση που είχαν καταθέσει από κοινού, οι Βουλευτές Δωδεκανήσου κ.κ Δημήτρης Κρεμαστινός και Μάνος Κόνσολας, για τη δημιουργία Ογκολογικού Τμήματος στο Νοσοκομείο της Ρόδου.
Οι κ.κ Κρεμαστινός και Κόνσολας χαρακτηρίζουν άμεση και επιτακτική ανάγκη, τη δημιουργία αυτόνομου ογκολογικού τμήματος με ακτινοθεραπευτικό εργαστήριο στο Νοσοκομείο της Ρόδου, επισημαίνοντας ότι πολλοί ασθενείς από τα Δωδεκάνησα είναι αναγκασμένοι να πηγαίνουν στην Αθήνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει ήδη παραδοθεί η προμελέτη για το ακτινοθεραπευτικό εργαστήριο, χωρίς να υπάρχει ωστόσο κάποια εξέλιξη.

Στην πρόσληψη εποχιακού προσωπικού θα προχωρήσει η ΔΕΥΑΡ με ομόφωνη απόφαση που έλαβε στην πρόσφατη συνεδρίαση του, το διοικητικό συμβούλιο της.
Μετά από εισήγηση του προέδρου της επιχείρησης κ. Δημήτρη Τσίκκη, η ΔΕΥΑΡ θα προβεί άμεσα στην πρόσληψη 54 ατόμων για την κάλυψη των αναγκών της.
Ειδικότερα θα προσληφθούν με διαδικασίες ΑΣΕΠ, 18 εργάτες γενικών καθηκόντων, 8 ηλεκτρολόγοι, 8 υδραυλικοί.
Η πρόσληψη των 34 εργαζομένων θα γίνει σύντομα και η σύμβασης τους θα διαρκέσει οχτώ μήνες. Επίσης το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε να προβεί στην πρόσληψη 20 υδρονομέων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, ορισμένου χρόνου που θα έχει διάρκεια πέντε μήνες.

Αθώος κρίθηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου 45χρονος ελεύθερος επαγγελματίας που κατηγορούνταν από την πρώην σύζυγο του ότι δεν κατέβαλε ολόκληρο το ποσό διατροφής για τα παιδιά τους!
Η υπόθεση εκδικάστηκε την Παρασκευή από το δικαστήριο το οποίο και κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς της συνηγόρου υπεράσπισης κ. Μύριαμ Τομαρά αθώωσε τον 45χρονο για το αδίκημα της παραβίασης υποχρέωσης σε διατροφή κατά συρροή και κατ εξακολούθηση.

Ένα κιλό χασίς έναντι του ποσού των 5.000 ευρώ επιχείρησε 41χρονος Ροδίτης να πουλήσει σε δύο αστυνομικούς στην Κω για λογαριασμό δύο αλλοδαπών Αλβανικής καταγωγής! Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω, μετά από οργανωμένη επιχείρηση στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθησαν και οι τρεις δράστες και παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη.
Τα εγκαίνια του πρώτου Μουσείου Μέλισσας της Ελλάδας έγιναν στις 12 Φεβρουαρίου 2017 και ο χώρος διαθέτει και ειδικά διαμορφωμένη πτέρυγα στην οποία εκτίθενται την ώρα του εργασίας τους εκατοντάδες μέλισσες, εργάτριες και η Βασίλισσά τους. Και κάτι που δεν γνωρίζει ο κόσμος: η Μελισσοκομική Δωδεκανήσου -ως γνήσια εργάτρια σαν τις μέλισσες - χορηγεί πολλές εκδηλώσεις με μελεκούνια και άλλα προϊόντα που προάγουν τη Ρόδο. Εντός και εκτός Ρόδου.
.Tο Πρώτο Ελληνικό Μουσείο Μέλισσας στεγάζεται στη Μελισσοκομική Δωδεκανήσου και στη λεωφόρο Τσαΐρι-Αεροδρόμιο Ρόδου.

Στην Ρόδο πραγματοποιήθηκε η κοπή Βασιλόπιτας από κοινού, της Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας Αττικής και της Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας Νοτίου Αιγαίου. Στην ίδια εκδήλωση ανακοινώθηκε και η Αδερφοποίηση των δύο αυτών Ενώσεων, έχοντας ως στόχο την στενή και δημιουργική συνεργασία στα πλαίσια των συνδικαλιστικών δράσεων και την αντιμετώπιση κοινών προβλημάτων που ανέκυψαν κυρίως με την έξαρση του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Read 354 times

united kingdom flag animation            

Advertisements