Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2017 18:03

Αρχηγική παρέμβαση του Γ. Νικητιάδη στην ΠΕΔ. "Θα είμαι απείθαρχος πολιτικά αν χρειαστεί προκειμένου να προστατευθούν τα νησιά μας", δηλώνει στον Παλμό Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

Αρχηγική τοποθέτηση έκανε στο Συμβούλιο της ΠΕΔ ο τ. Υπουργός και βουλευτής Γιώργος Νικητιάδης που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Ο ίδιος μιλώντας σήμερα στον Παλμό δήλωσε: "Έκανα προτάσεις προκειμένου να ατενίσουμε με αισιοδοξία και ασφάλεια το μέλλον χωρίς φόβο απεναντίας τις ορέξεις κάθε σουλτάνου. Πρέπει να προετοιμάζουμε πόλεμο για να έχουμε ειρήνη. Χρειάζεται ο άλλος να φοβάται να σκεφτεί ότι μπορεί να επιτεθεί στα νησιά μας. Ηθικό έχουμε, υψηλό στρατιωτικό δυναμικό έχουμε. Χρειαζόμαστε οικονομική αυτοδυναμία, αυτοτέλεια, ανεξαρτησία, για να υπάρχουμε στα νησιά χωρίς να κινδυνεύουμε να τα εγκαταλείψουμε. Απαιτείται αλληλεγγύη και υπερκομματική διάθεση ώστε σε εθνικό επίπεδο να είμαστε πανέτοιμοι να αντιμετωπίσουμε ό,τι προκύψει. Απαιτείται να υπάρξει διακομματική πολιτική στρατηγική ανάπτυξης των νησιών.

Θα είμαι αν χρειαστεί απείθαρχος πολιτικά, αν διαπίστωνα ότι δεν υπάρχει διάθεση να είμαστε πανέτοιμοι ως χώρα απέναντι στους κινδύνους, αν διαπιστώσω ότι θα κινδυνεύσουν με οποιοδήποτε τρόπο τα νησιά. Τώρα με μια ωριμότητα σε κάθε επίπεδο το θέτω ως σοβαρή προϋπόθεση για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την ξαφνική ανεπίτρεπτη συμπεριφορά των Τούρκων, επιβάλλεται εθνική εγρήγορση.

Δεν μπορώ να ξέρω γιατί έγιναν οι ξαφνικές αλλαγές στην αρχηγία των σωμάτων ασφαλείας , συνήθως επιβάλλονται από πολιτικά συμφέροντα και διάθεση. Και εδώ θα έπρεπε να υπάρχει η επιλογή από ένα ικανότατο Ευελπιστώ ο νέος άξιος αρχηγός ΓΕΣ να μην χρειαστεί να αποδείξει την ικανότητά του σε επίπεδο στρατιωτικής διπλωματίας και διαχείρισης".

Read 269 times

united kingdom flag animation            

Advertisements