Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2017 18:36

16/2/2017: τίτλοι ειδήσεων από τον Παλμό και την Ελευθερία Πελλού Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

Παρέδωσε χθες «Η ΡΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ» στο Ακτινολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου το ψηφιακό ανιχνευτή, ο οποίος μετατρέπει το υπάρχον αναλογικό ακτινολογικό σύστημα του νοσοκομείου, σε ψηφιακό.


Με το νέο αυτό μηχάνημα αναβαθμίζεται το ακτινολογικό του νοσοκομείου της Ρόδου, το οποίο θα μπορεί να πραγματοποιεί περισσότερες εξετάσεις σε λιγότερο χρόνο, με μειωμένη την ακτινοβολία για τον ασθενή και παράλληλα αυξημένη δυνατότητα επεξεργασίας της εικόνας αυξάνοντας έτσι σημαντικά τις δυνατότητες διάγνωσης.
Στην τελετή παράδοσης παραβρέθηκαν η Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου Κατερίνα Χατζηστρατή, ο επικεφαλής της ΑΜΚΕ «η Ρόδος για τη Ζωή» Σάββας Σαββαΐδης, η ιατρός ακτινοδιαγνώστρια και μέλος της ΑΜΚΕ Λιάνα Σουλούνια, καθώς και τα ιδρυτικά μέλη της ΑΜΚΕ Παναγιώτης Παπαντωνίου, Νάντα Ροχάνη και η υπεύθυνη συντονισμού Φράνσις Νιοτή.

Ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου, κατά την οποία θα γίνει η ανακήρυξη του 2017 ως έτους Δωδεκανήσου, με αφορμή την συμπλήρωση φέτος 70 χρόνων από την Ενσωμάτωση του νομού μας στον Εθνικό κορμό.
Το θέμα συζητήθηκε χθες σε συνάντηση που είχε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος με τον πρόεδρο της Βουλής κ. Νίκο Βούτση παρουσία του υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, των βουλευτών Δωδεκανήσου και των δημάρχων Ρόδου, Κω και Καρπάθου.

Το δρόμο για τις φυλακές πήρε χθες μετά την απολογία του ο 27χρονος που συνελήφθη σε δύο ημέρες, δύο φορές για κλοπές δικύκλων αλλά και κλοπές που διέπραξε σε ανασφάλιστα αυτοκίνητα της περιοχής μας.

Ακριβά κόστισε σε 43χρονο ο καφές, η ζάχαρη, το τσάι και το γκαζάκι που αφαίρεσε πριν από τέσσερα χρόνια από την Εισαγγελία της Κω!
Ο 43χρονος καταδικάστηκε από το Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου Κακουργημάτων (μεταβατικό Κω) σε συνολική ποινή κάθειρξης 6,5 ετών με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Ποινή κάθειρξης 10 ετών επιβλήθηκε από το Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου Κακουργημάτων της Κω, σε 29χρονο Καλύμνιο που κατηγορείται για ληστεία σε βάρος ηλικιωμένου με κινητικά προβλήματα!
Η δίκη έγινε προχθές και οι κατηγορίες που βάραιναν τον 29χρονο ήταν αυτές της ληστείας και της προμήθειας και κατοχής ναρκωτικών ουσιών για ιδία χρήση για τις οποίες και κρίθηκε ένοχος.

Την δυνατότητα να τακτοποιήσουν τις φορολογικές τους εκκρεμότητες χωρίς πρόστιμα, μέχρι και την οικονομική χρήση του 2015, θα έχουν οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι της Ρόδου, αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα, μετά από σχετική οδηγία που εξέδωσε το αρμόδιο υπουργείο.

Η πολυβραβευμένη ταινία κινουμένων σχεδίων «Το Αγόρι και ο Κόσμος», θα προβληθεί το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου και ώρα 18:30 στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου, με αφορμή την έναρξη του κοινωνικοπολιτιστικού προγράμματος διαπολιτισμικής μη τυπικής εκπαίδευσης “Ani-Mate & Meet the Other” το οποίο θα διαρκέσει έως το Μάιο 2017.

Read 350 times

united kingdom flag animation            

Advertisements