Τετάρτη, 05 Απριλίου 2017 22:03

Διοργάνωση πεζοπορίας από το Δήμο Ρόδου Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

 

Ο Δήμος Ρόδου (Τμήμα Αθλητισμού και Νέας Γενιάς, Διεύθυνση Παιδείας Πολιτισμού και Αθλητισμού) και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλαβαρδών «Κάμειρος», συνδιοργανώνουν την Κυριακή 23 Απριλίου 2017 και ώρα 09:15π.μ. πεζοπορία, με αφετηρία το μοναστήρι της Αγίας Άννας στην περιοχή Καλαβαρδών, έως και την είσοδο του Αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Καμείρου, συνολικής απόστασης δώδεκα (12) χλμ.
Η διαδρομή βρίσκεται στον ευρύτερο περιβάλλοντα χώρο της περιοχής Καλαβαρδών - Αρχαίας Καμείρου, η οποία φέρει έντονα τα σημάδια της προϊστορικής περιόδου, της αρχαϊκής, κλασικής, ελληνιστικής, αλλά και της νεότερης ιστορίας μας.
Με την ευγενική συνδρομή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου, στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου, καθώς και στην θέση του πρώην γερμανικού στρατιωτικού νεκροταφείου (Μοναστήρι Αγίας Άννας –Αρχαία Κάμειρος), θα γίνουν ολιγόλεπτες ξεναγήσεις με τη βοήθεια ξεναγού.
Ο κάθε πεζοπόρος θα πρέπει να είναι απολύτως υγιής και να έχει μαζί του τον απαραίτητο εξοπλισμό, νερό και ένα μικρογεύμα. Παιδιά κάτω των δώδεκα (12) ετών προτείνεται να μην συμμετάσχουν.
Η διοργάνωση θα ολοκληρωθεί με μουσικοχορευτική εκδήλωση εντός του αύλειου χώρου του μοναστηριού , υπό την επιμέλεια του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλαβαρδών.
Λεωφορεία του Δήμου Ρόδου θα ξεκινήσουν στις 08:00 το πρωί την Κυριακή 23 Απριλίου 2017 με αφετηρία την Πλατεία Αγίου Φραγκίσκου , για να εξυπηρετήσουν τους πεζοπόρους. Για δηλώσεις συμμετοχής για την δωρεάν μετακίνηση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον τηλεφωνικό αριθμό 2241035937 (Δευτέρα – Παρασκευή 08:00 – 15:00).
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί και με την αρωγή της Εκκλησιαστικής Επιτροπής Καλαβαρδών, της Τοπικής Κοινότητας, των τοπικών Πολιτιστικών και Αθλητικών φορέων, καθώς και μελών των εθελοντικών ομάδων της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, Παράρτημα Νοτίου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, της Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών Ο.Α.Κ., του «Σώματος Σαμαρειτών, Διασωστών, Ναυαγοσωστών» του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Περιφερειακό Τμήμα Ρόδου, της Εθελοντικής Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΘ.ΟΜ.Α.Κ.) Σαλάκου, και της Εθελοντικής Ομάδας Πρόληψης Καταστροφών (Ε.Ο.Π.Κ.) C.B. Δωδεκανήσου.
Χορηγοί επικοινωνίας είναι οι: Τυπογραφείο – Γραφικές Τέχνες, Νίκος Χατζηκαλημέρης, το «Ράδιο Λυχνάρι» και η ιστοσελίδα Rodos Events.
Ευχαριστούμε όλους τους προαναφερόμενους, που συμβάλλουν σε ανάλογες εκδηλώσεις του Δήμου Ρόδου.

Read 137 times

united kingdom flag animation            

Advertisements