Ισπανία: Νεκρό ανασύρθηκε το δίχρονο που εγκλωβίστηκε σε πηγάδι

253

ΔΙΕΘΝΗ

Mέλη σωστικού συνεργείου, ανέσυραν νεκρό το αγοράκι δύο ετών που είχε πέσει σε στενό, βαθύ πηγάδι στη νότια Ισπανία τη 13η Ιανουαρίου, ανακοίνωσε αξιωματούχος της περιφέρειας της Ανδαλουσίας.
Το παιδάκι, ο Γιούλεν, έπεσε στο πηγάδι, διαμέτρου μόλις 25 εκατοστών και βάθους 100 μέτρων, ενώ είχε έρθει για κυριακάτικη εκδρομή σε ιδιωτικό κτήμα στο Τοταλάν, στη Μάλαγα.
Το παιδί έπαιζε σε ένα χωράφι που ανήκε σε κάποιο μέλος της οικογένειάς του, ενώ οι γονείς του γευμάτιζαν, όχι μακριά από το σημείο.
Mηχανικοί, διασώστες αλλά και μεταλλωρύχοι κατέβαλλαν απεγνωσμένη προσπάθεια να σώσουν το παιδί. Με γεώτρηση άνοιξαν δύο σήραγγες, ενώ μεταλλωρύχοι κατέβηκαν σε βάθος 70 μέτρων σκάβοντας με γυμνά χέρια σε οριζόντιο τούνελ τεσσάρων μέτρων, με στόχο να προσεγγίσουν το σημείο.
Europa Press via AP
Ψυχολόγοι βρίσκονται κοντά στους γονείς, οι οποίοι καταγγέλλουν ότι το πηγάδι δεν είχε σήμανση.
Πρόπερσι πέθανε από ανακοπή, το πρώτο παιδί της οικογένειας. Σύμφωνα με ρεπορτάζ των ΜΜΕ, ο τρίχρονος γιος τους πέθανε ξαφνικά ενώ περπατούσε σε μια παραλία όχι μακριά από το Τοταλάν.
Το πηγάδι είχε διανοιχθεί χωρίς άδεια, σύμφωνα με τις αρχές της Ανδαλουσίας.
«Όλη η Ισπανία συναισθάνεται την απέραντη θλίψη του οικογένειας του Γιούλεν. Παρακολουθήσαμε από κοντά κάθε βήμα αυτού που του συνέβη. Ευχαριστούμε για τις ακούραστες προσπάθειές τους όλους όσοι προσπάθησαν να τον σώσουν όλες αυτές τις ημέρες», ανέφερε μέσω Twitter ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ.www.ert.gr