Κομισιόν: Σαφής είναι η πορεία της Ελλάδας για τα πρωτογενή πλεονάσματα

21

ΔΙΕΘΝΗ

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Αλεξάντερ Βιντερστάιν επισήμανε σε σχέση με με τους στόχους πρωτογενούς πλεονάσματος για τα επόμενα έτη,  ότι η πορεία που πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα είναι «σαφής».
Κληθείς να σχολιάσει τη χθεσινή δήλωση του κορυφαίου υποψηφίου του ΕΛΚ για την προεδρία της Επιτροπής, Μάνφρεντ Βέμπερ ότι η Ευρώπη θα μπορούσε να επαναδιαπραγματευτεί τους εν λόγω στόχους με μια διαφορετική κυβέρνηση, είπε πως κατ’αρχήν η Επιτροπή «δε σχολιάζει σχόλια». Ωστόσο, σημείωσε πως σε γενικές γραμμές, σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, υπάρχει μια σαφής πορεία, την οποία έχουμε εξηγήσει πολλές φορές.
Στο Βερολίνο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ τόνισε απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν σχολιάζει δηλώσεις κομμάτων, σημείωσε ωστόσο ότι ισχύουν οι συμφωνίες που έχουν συναφθεί στο πλαίσιο του Eurogroup. Ο κ. Ζάιμπερτ σημείωσε ότι η συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση γίνεται σε πνεύμα εμπιστοσύνης, όπως καταδείχθηκε και κατά την πρόσφατη επίσκεψη της Καγκελαρίου ‘Αγγελα Μέρκελ στην Αθήνα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕwww.ert.gr