Μ. Λέκκας: Προσοχή και σύνεση λόγω των καιρικών φαινομένων (audio)

49

ΔΙΕΘΝΗ

Για την αλλαγή στο τοπίο του καιρού από αργά το βράδυ της Πρωτοχρονιάς λόγω μίας νέας ψυχρής εισβολής, Σιβηρικής και πάλι προέλευσης, μίλησε στην ΕΡΤ Χανίων ο Μετεωρολόγος Μανώλης Λέκκας.
Τα κύρια χαρακτηριστικά του νέου κύματος κακοκαιρίας που δεν θα έχει μεγάλη διάρκεια είναι οι έντονες βροχοπτώσεις στα βόρεια του νησιού, χιονοπτώσεις και πάλι στα ορεινά αλλά και ημιορεινά και ενίσχυση των Βορείων ανέμων στο Αιγαίο. Τα φαινόμενα είναι πιο έντονα από τα ξημερώματα της Πέμπτης δίνοντας βροχές σε ολόκληρη την Κρήτη.
Την Παρασκευή το πρωί θα παραμείνουν οι βροχές στο νησί μας και οι χιονοπτώσεις στα ορεινά, αλλά από το μεσημέρι και μετά αναμένεται η σταδιακή βελτίωση του καιρού σε ολόκληρη την Κρήτη, ενώ και οι Βόρειοι άνεμοι αναμένεται ότι θα εξασθενούν σταδιακά από τις πρωινές ώρες.
Τις επόμενες ημέρες ο καιρός θα βελτιωθεί μεν, θα επικρατούν ωστόσο χαμηλές θερμοκρασίες, ενώ από την Κυριακή αναμένεται ένας νέος κύκλος έντονων καιρικών φαινομένων με κύριο χαρακτηριστικό τους ισχυρούς νοτιάδες.
Ακούστε τη συνέντευξη του κ. Λέκκα στην ΕΡΤ Χανίων

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου / Ηλ. Επεξεργασία: Φωτεινή Περβολιανάκηwww.ert.gr