Σέρρες: Τα πρώτα χιόνια – Σε κατάσταση ετοιμότητας οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας

29

ΔΙΕΘΝΗ

Το πρώτο χιόνι έπεσε χθες το βράδυ σε αρκετές περιοχές της Π.Ε Σερρών. Το ύψος του χιονιού στο Άγγιστο έφτασε και ξεπέρασε του 13 πόντους  με αποτέλεσμα σήμερα να μη λειτουργήσουν το νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο.

Χιόνι και στην Ε.Ο Σερρών Θεσσαλονίκης, μετά το Στρυμονικό χωρίς να προκαλεί προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων που  σε όλο το Εθνικό και Επαρχιακό Δίκτυο της Π.Ε διεξάγεται χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Άμεση ήταν η επέμβαση των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών εξαιτίας των συνθηκών που επικρατούν σε διαφορετικά σημεία του Νομού , λόγω των χιονοπτώσεων.

Με εντολή του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Παναγιώτη Σπυρόπουλου και κατόπιν επικοινωνίας του με τις τοπικές Αρχές, εστάλησαν ήδη δύο αποχιονιστικά κρατικά μηχανήματα, εκ των οποίων το ένα στην Άνω Βροντού και στη συνέχεια στον Λαϊλιά, ενώ το δεύτερο εστάλη στην διαδρομή για το Άγκιστρο και κατόπιν θα μεταβεί στο Κεφαλοχώρι του Δήμου Ηράκλειας, προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα όποια προβλήματα υπάρχουν στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Π.Ε. Σερρών,  οι υπηρεσίες της οποίας βρίσκονται από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης σε κατάσταση ετοιμότητας – επιφυλακής, προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα.www.ert.gr