Χιονοπτώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες σε Κεντρική Ευρώπη και Αμερική (video)

57

ΔΙΕΘΝΗ

Τα πρώτα χιόνια του  χρόνου υποδέχονται στο Παρίσι  οι Γάλλοι  και οι αρχές τους ζήτησαν να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες για την αποφυγή ατυχημάτων καθώς όλα έχουν παγώσει.

Κλειστός και ο Πύργος του Άιφελ για προληπτικούς λόγους προς μεγάλη απογοήτευση των τουριστών  που βρέθηκαν απροετοίμαστοι στους χιονισμένους δρόμους του Παρισιού.
Σε κίτρινο συναγερμό τέθηκαν οι Βρυξέλλες λόγω της ολισθηρότητας των δρόμων. Οι κάτοικοι φαίνεται πάντως να το διασκεδάζουν αφού όπως λένε το χιόνι ξυπνάει το παιδί μέσα τους.
Το αρκτικό ψύχος που ταλαιπωρεί τον Καναδά, ευθύνεται και για τις μοναδικές εικόνες από τους καταρράκτες του Νιαγάρα. Πάγος έχει σχηματιστεί σε αρκετά σημεία του διάσημου αξιοθέατου, αν και οι ειδικοί  θυμίζουν ότι τα φαινόμενα απατούν και δεν παγώνει ποτέ εντελώς.
Η πιο βαθιά λίμνη του κόσμου, η Βαϊκάλη, έχει μετατραπεί σε ένα τεράστιο παγοδρόμιο. Όσοι κάνουν πατινάζ δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν αφού το στρώμα του πάγου που έχει σχηματιστεί είναι τόσο παχύ που μπορεί να αντέξει βάρος μέχρι 15 τόνους.
Επιμέλεια : Ανδριάνα Μαγγανιάwww.ert.gr