Έντονη χαλαζόπτωση στο κέντρο της Αθήνας-Άστατος ο καιρός και τις επόμενες ημέρες

28

ΕΛΛΑΔΑ

Έντονη χαλαζόπτωση σημειώνεται εδώ και λίγη ώρα σε περιοχές της Αθήνας. Η σφοδρή χαλαζόπτωση, άφησε άφωνους πεζούς και οδηγούς αυτοκινήτων, καθώς πρόκειται για ένα φαινόμενο εξαιρετικά σπάνιο για το κέντρο της πρωτεύουσας. Η παροδική καταιγίδα συνοδεύτηκε από αμέτρητους κεραυνούς, ενώ νωρίτερα, έντονα φαινόμενα καταγράφηκαν και σε περιοχές των νοτίων προαστίων.

Χαλάζι για πάνω από 15' το μεσημέρι της Δευτέρας #athens pic.twitter.com/3RB5T6LgVY
— Στύλοι Γωνία (@AthCorner) April 15, 2019

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού για σήμερα Δευτέρα, αναμένεται ιδιαίτερα έντονη αστάθεια σε όλη τη χώρα με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Παράλληλα πολύ ενισχυμένοι ριπαίοι άνεμοι αναμένονται κατά τόπους σε περιοχές όπου θα εκδηλώνονται καταιγίδες. Στις περιοχές που θα επηρεαστούν συμπεριλαμβάνονται ο νομός Αττικής, η πόλη της Αθήνας και η Κρήτη.
Την Τρίτη 16/04 τα φαινόμενα αρχικά θα εντοπίζονται στην ανατολική και νότια χώρα αλλά τις θερμές ώρες της ημέρας θα περιοριστούν στα ηπειρωτικά, ενώ την Τετάρτη 17/04 βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα κεντρικά και νοτιανατολικά διαμερίσματα της χώρας.
Πηγή:ΕΡΤwww.ert.gr