Έχασε τη μάχη για τη ζωή ο 66χρονος στο νοσοκομείο του Ρίου

41

ΕΛΛΑΔΑ

Εξέπνευσε τα ξημερώματα ο 66χρονος που νοσηλευόταν διασωληνωμένος στο νοσοκομείο του Ρίου με επιπλοκές απο τον κορονοϊό. Είχε διαγνωστεί θετικός μετά από ταξίδι στους Αγίους Τόπους. Ακόμη δύο περιστατικά είναι διασωληνωμένα και η κατάστασή τους χαρακτηρίζεται κρίσιμη. Περίπου οι μισοί από τους 98 πλέον ασθενείς που έχουν καταγραφεί, νοσηλεύονται, με ήπια συμπτώματα.
Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, ο 66χρονος με υποκείμενα νοσήματα, είχε εισαχθεί στη Μονάδα Αρνητικής Πίεσης του ΠΓΝ Πατρών στις 2 Μαρτίου 2020 και διασωληνώθηκε στις 6 Μαρτίου 2020.
Το πρωί της 10ης Μαρτίου, ο ασθενής παρουσίασε σημαντική επιδείνωση, που εξελίχθηκε σε πολυοργανική ανεπάρκεια και κατέληξε, πάρα τις θεραπευτικές παρεμβάσεις που έγιναν, στις 12 Μαρτίου 2020 στις 03:15.
Εν τω μεταξύ, ανησυχία προκλήθηκε από δύο περιστατικά στο Μαμάτσειο Κοζάνης και το «Αλεξάνδρα» όταν δύο άτομα προσήλθαν οικειοθελώς για εξετάσεις, συγχρωτίστηκαν με προσωπικό και ασθενείς και τελικά διαγνώστηκαν με κορονοϊό.
Εξάλλου από σήμερα θα λειτουργήσουν τα εργαστήρια των νοσοκομείων «Αττικόν» και Πανεπιστημιακού Λάρισας που θα εκτελούν εξετάσεις για τον κορονοϊό, ανεβάζοντας τον αριθμό των εργαστηρίων σε 7 (Παστέρ, ΕΚΠΑ, ΑΠΘ, ΠΑΓΝΗ, Ρίο, Αττικόν, Λάρισα).
Σχετική είδηση: Αύξηση των κρουσμάτων-Στα 99 τα επιβεβαιωμένα-Τρεις σε σοβαρή κατάσταση (video)www.ert.gr