Δυσφορία Τσίπρα – Αντίδραση ΚΙΝΑΛ για τις δηλώσεις Μητσοτάκη

166

ΕΛΛΑΔΑ

Την δυσφορία του για την απόφαση της κυβέρνησης να μην προχωρήσει στην ίδρυση Νομικής Σχολής στην Πάτρα εκφράζει με γραπτή του δήλωση του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας τονίζει χαρακτηριστικά:
«Ήξερα ότι δυσαρεστήθηκε η Ν.Δ. με το εκλογικό αποτέλεσμα στην Αχαΐα, αλλά δεν περίμενα ότι θα έσπευδε να τιμωρήσει έναν ολόκληρο Νομό, με πρωταγωνιστικό ρόλο στη πανεπιστημιακή εκπαίδευση της πατρίδας μας.
Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «η κατάργηση της νεοσύστατης Νομικής Σχολής στην Πάτρα δείχνει εύγλωττα το ριζικά διαφορετικό σχέδιό μας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Εμείς φτιάχνουμε νέα ποιοτικά Δημόσια πανεπιστημιακά τμήματα και σχολές, η Ν.Δ. τα κλείνει προκειμένου να ανοίξουν ιδιωτικά. Δήθεν για να μη φεύγουν τα παιδιά μας έξω. Βαθιά υποκρισία».
To ΚΙΝΑΛ
Σε ανακοίνωσή του το ΚΙΝΑΛ αναφέρει: Η παιδεία είναι εθνικό θέμα και απαιτεί συναινέσεις και συνεννοήσεις: «Με τις σημερινές τους δηλώσεις ο κ. Μητσοτάκης και
η κα. Υπουργός παρέπεμψαν όλα τα μεγάλα και κρίσιμα θέματα για το μέλλον. Η Κυβέρνηση ακολουθεί το γνωστό βλέποντας και κάνοντας.www.ert.gr