Δ. Κουτσούμπας: Μόνο το ΚΚΕ θα βρεθεί απέναντι στην επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση

53

ΕΛΛΑΔΑ

Ολομέτωπη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ εξαπέλυσε από τη Λάρισα ο γεν. γραμματέας του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας, ο οποίος επεσήμανε ότι σ’ αυτή την κρίσιμη εκλογική μάχη, αυτό που κρίνεται για το λαό είναι ποια δύναμη μπορεί να σταθεί απέναντι στην επόμενη κυβέρνηση η οποία θα είναι από χέρι αντιλαϊκή.

Ο κ. Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι «όλοι ξέρουν πως ανεξάρτητα από τις διακηρύξεις, τις όποιες διαφορές στα προγράμματα, η επόμενη κυβέρνηση θα πιάσει το αντιλαϊκό νήμα από κει που το άφησε η προηγούμενη, για να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο που τσακίζει την εργατική τάξη, το λαό, για τα κέρδη των λίγων.
Απέναντι στην επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση και δίπλα στο λαό θα βρεθεί μόνο το ΚΚΕ. Γιατί το ΚΚΕ είναι ο πραγματικός αντίπαλος του σημερινού δρόμου των μονοπωλίων, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, που υπηρετούν τα άλλα κόμματα, ανεξάρτητα από τις όποιες επιμέρους διαφορές τους.

Γιατί το ΚΚΕ δεν τα δίπλωσε, ούτε θα κάνει πίσω στα δύσκολα που έχουμε μπροστά. Γιατί το ΚΚΕ πρεσβεύει τον ρεαλισμό της σύγκρουσης, της αντεπίθεσης, της ανατροπής της σημερινής βαρβαρότητας, για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες του λαού και των παιδιών του».
Σχολιάζοντας τα κυβερνητικά προγράμματα ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ο γεν. γραμματέας του ΚΚΕ σημείωσε ότι «σ’ αυτά υπάρχουν οι εφαρμοστικοί νόμοι των 3 μνημονίων που θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται, τα μνημόνια διαρκείας και οι μηχανισμοί εποπτείας της ΕΕ που ισχύουν για όλα τα κράτη-μέλη της, τα ματωμένα πλεονάσματα μέχρι το 2060, οι απαιτήσεις του κεφαλαίου όπως αυτές του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων, που βαφτίζονται “αναδιαρθρώσεις”, οι επικίνδυνες δεσμεύσεις της χώρας σε ΝΑΤΟ – ΕΕ.

Κοινός βέβαια παρονομαστής όλων αυτών, είναι η υπεράσπιση της καπιταλιστικής κερδοφορίας και ανταγωνιστικότητας, γιατί αυτό εννοούν όταν μιλάνε για ανάπτυξη και επενδύσεις. Αυτό λένε όταν μιλούν για τον πλούτο της χώρας που τάχα «θα μοιράζεται δίκαια», όπως κοροϊδεύει ο ΣΥΡΙΖΑ, ή «για την πίτα που θα μεγαλώσει» όπως επίσης κοροιδεύει η ΝΔ. Μόνο που ο πλούτος και η πίτα μεγάλωσε πολλές φορές σε αυτή τη χώρα αλλά για το λαό τελικά προορίζονταν μόνο τα ψίχουλα.
Μάλιστα, στα προεκλογικά προγράμματα του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, μπορεί να δει κανείς όλα όσα ήδη προβάλλονται για τη στήριξη του μεγάλου κεφαλαίου. Αυτά εξάλλου απαιτεί και ο ΣΕΒ, και η Κομισιόν.
Και βέβαια μαζί με όλα αυτά απαιτείται να επιβληθεί σιωπή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς, για να ξεζουμίζουν καλλίτερα τους εργαζόμενους.

Λογαριάζουν όμως και οι δυο χωρίς τον ξενοδόχο. Γιατί σ’ αυτή εδώ τη χώρα το έχουμε πει και θα το ξαναπούμε, υπάρχει Κομμουνιστικό Κόμμα, υπάρχει ταξικό εργατικό κίνημα. Υπάρχει το ΠΑΜΕ.
Ο λαός μας δεν είναι μόνος του, έχει στήριγμα. Κι αυτό είναι οι κομμουνιστές στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές και οι άλλοι αγωνιστές που συμπορεύονται στο πλάι μας».
Αναφερόμενος στην τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα ο γεν. γραμματέας του ΚΚΕ επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Παρακολουθούμε, όλες αυτές τις μέρες, την απεγνωσμένη προσπάθεια της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, «να γυρίσει όπως λέει το παιχνίδι», να μην εισπράξει και σ’ αυτές τις εκλογές, την αποδοκιμασία όλου αυτού του κόσμου που πίστεψε στην πρώτη φορά αριστερά, και απογοητεύτηκε. Παλιά μου τέχνη κόσκινο θα μπορούσε να πει κανείς για το ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αφού ανέβηκε όλα τα σκαλοπάτια του οπορτουνισμού, του τυχοδιωκτισμού, επιδιώκει να εγκατασταθεί στην πλατφόρμα της αμαρτωλής παλιάς και νέας σοσιαλδημοκρατίας του ΠΑΣΟΚ, που τόση ζημιά προξένησε σε όλη την Ευρώπη και στην χώρα μας, ιδιαίτερα τα τελευταία τουλάχιστον 20 χρόνια. Στα χνάρια του αντικομμουνισμού και του αυριανισμού, κρούει ξανά το «μπαμπούλα της Δεξιάς» και άλλα τέτοια, για να εγκλωβίσει ξανά αριστερούς προοδευτικούς ανθρώπους.
Και πριν σκεφτεί ο καθένας ποιος έρχεται, ας σκεφτεί και ποιος ακριβώς είναι αυτός που ετοιμάζεται να φύγει γιατί όλοι και όλες συμφωνούμε ότι η ΝΔ είναι η “δεξιά”. Δεν χρειάζεται ανάλυση αυτό.
Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως, αλήθεια, τι ακριβώς είναι; Αριστερά; Κεντροαριστερά; Δεξιά καραμπινάτη με Παπακώστα, Κουίκ, Κουντουρά και δεν συμμαζεύεται;
Το τι ακριβώς είναι λοιπόν, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, μας το λένε τα έργα και οι ημέρες της, που έφερε ένα τρίτο μνημόνιο και εφάρμοσε τέσσερα, που έχει δεσμεύσει ένα λαό να ματώνει για τα πρωτογενή πλεονάσματα μέχρι το 2060, που νεκρανάστησε τον αντεργατικό νόμο της ΝΔ για τον κατώτατο μισθό, που ψήφισε νόμο για να βάλει εμπόδια στο δικαίωμα της απεργίας, αυτόν που ο Γεωργιάδης της ΝΔ ερχότανε και δεν κρατιότανε για να τον ψηφίσει, που ξέπλυνε τους Αμερικάνους και το ΝΑΤΟ, γέμισε τη χώρα με βάσεις και νατοϊκές υποδομές, δίνοντας τη δυνατότητα στα στελέχη της ΝΔ να λένε πως χαιρόμαστε γιατί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η πιο αμερικάνικη κυβέρνηση που έχει γνωρίσει αυτός ο τόπος.

Και μιας και αναφέρθηκα στους Αμερικάνους και το ΝΑΤΟ, θέλω για μια ακόμα φορά να πω, πως η αντιμετώπιση της Τούρκικης προκλητικότητας και επιθετικότητας στο Αιγαίο, στην Κύπρο, στην Αν. Μεσόγειο, δεν γίνεται με συμμετοχή της Ελλάδας στους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, των Αμερικάνων, ούτε με τη μοιρασιά της ενεργειακής πίτας μέσα σ’ αυτούς τους οξυμμένους ανταγωνισμούς, τις αντιθέσεις μεγάλων ισχυρών καπιταλιστικών δυνάμεων, όπως είναι οι ΗΠΑ, η ΕΕ, η Ρωσία και οι άλλες δυνάμεις που συγκρούονται σε αυτή την περιοχή.
Και σε αυτά τα κρίσιμα ζητήματα ταυτίζονται ο ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ γιατί υπερασπίζονται τα συμφέροντα της ίδιας άρχουσας τάξης που υπηρετούν, η οποία διεκδικεί κι αυτή ρόλο και μερίδιο απ’ αυτή την μοιρασιά.
Δεν χωρά αμφιβολία ότι μια κυβέρνηση της ΝΔ θα είναι μια “δεξιά”, πιο συγκεκριμένα, μια αστική νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση.

Ποιος όμως έδωσε τη δυνατότητα στη ΝΔ να εμφανίζεται ως δικαιωμένη για το αντιλαϊκό παρελθόν της; Για τα μνημόνια, τις απολύσεις, τις μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις;
Ποιος έδωσε τη δυνατότητα στα στελέχη τους που δεν είχαν μούτρα να εμφανιστούν στις λαϊκές γειτονιές πριν λίγα χρόνια, τώρα να αλωνίζουν και να πλασάρουν ως δήθεν φιλολαϊκό το προεκλογικό της πρόγραμμα που είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του κεφαλαίου;
Ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνησή του είναι αυτός που έχει στρώσει τα κόκκινα χαλιά με την αντιλαϊκή πολιτική του στη ΝΔ. Και δεν είναι υπερβολή να πούμε, πως η ΝΔ πρέπει να πει κι ευχαριστώ στον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί όχι μόνο ξέπλυνε την πολιτική των κυβερνήσεών της αλλά έτρεξε να υλοποιήσει όλη τη βρώμικη δουλειά που εκείνη δεν πρόλαβε».
Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στις θέσεις και τις προτάσεις του ΚΚΕ για τους αγρότες, τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους και τους ανέργους.
Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι χαιρετισμό πριν την κεντρική ομιλία του γεν. γραμματέα του ΚΚΕ, πραγματοποίησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Λάρισας Γ. Λαμπρούλης.www.ert.gr