Θεοχάρης στον realfm: Θα ξεκινήσει ενημέρωση σε tour operators και ΜΜΕ των Βαλκανίων – Τώρα, κοιτάζουμε πώς θα βελτιώσουμε την κατάσταση για τους πληγέντες

58

Για τις επιπτώσεις στον Τουρισμό από τη φονική κακοκαιρία που έπληξε τη Χαλκιδική μίλησε στον realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης.

«O προβληματισμός μας είναι να μην μεταδοθεί η λάθος εντύπωση και η λάθος εικόνα στο εξωτερικό και να δημιουργηθεί πανικός. Η αποκατάσταση των ζημιών είναι γοργή. Δεν υπάρχουν ζημιές σε κτίρια που υπάρχουν καταλύματα, υπάρχουν ζημιές μόνο σε στέγαστρα, σε κήπους, σε εξωτερικούς χώρους. Δεν φαίνεται να έχουμε μεγάλο ζήτημα πλην της αποκατάστασης του ρεύματος που δεν έχει ολοκληρωθεί σε κάποιες περιοχές ακόμα», δήλωσε ο κ. Θεοχάρης.

Ερωτηθείς αν υπάρχει το ενδεχόμενο να τρόμαξαν τουρίστες και να αποχώρησαν από την περιοχή, ο κ. Θεοχάρης απάντησε ότι «δεν έχουμε παρατηρήσει τέτοια φαινόμενα. Στο βαθμό που η αποκατάσταση των ζημιών και της ηλεκτροδότησης γίνει με γρήγορο τρόπο, δεν θα έχουμε κίνδυνο. Έδωσα εντολή να ξεκινήσουν ενημέρωση σε tour operators, σε τοπικά μέσα σε χώρες των Βαλκανίων ώστε να μην υπάρχει καμία ανησυχία. Τώρα, κοιτάζουμε πώς θα βελτιώσουμε την κατάσταση στους ανθρώπους που επλήγησαν άμεσα από τα αποτελέσματα της θεομηνίας».

«Άμεση προτεραιότητα της κυβέρνησης να ενεργοποιηθεί το σύστημα ενημέρωσης των πολιτών. Υπάρχει η δυνατότητα να ενεργοποιηθεί με σύντομες διαδικασίες», τόνισε ο κ. Θεοχάρης.

Ακούστε το ηχητικό