Ισχυρή σεισμική δόνηση δυτικά – νοτιοδυτικά της Χώρας Σφακίων – Μετασεισμικές δονήσεις (audio)

27

ΕΛΛΑΔΑ

Ισχυρή σεισμική δόνηση εντάσεως 4,6 της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στης 10:45 28 χλμ δυτικά – νοτιοδυτικά της Χώρας Σφακίων και σε εστιακό βάθος 8,5 χλμ.
Ο σεισμός έγινε έντονα αισθητός στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ενώ ακολουθούν μετασεισμικές δονήσεις και συγκεκριμένα, σημειώθηκε σεισμός 3,9 Ρίχτερ σε απόσταση 5 χλμ Δυτικά – νοτιοδυτικά της Χώρας Σφακίων και με εστιακό βάθος 17.5 χλμ.
Άλλη μια σεισμική δόνηση 2,7 Ρίχτερ σημειώθηκε 37χλμ Βορειοδυτικά της Γαύδου με εστιακό βάθος 10 χλμ.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Δημάρχου Σφακίων Μανούσου Χιωτάκη, στον ραδιοφωνικό σταθμό Χανίων, δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή σοβαρά προβλήματα στην περιοχή.
Ακούστε τις δηλώσεις του Δημάρχου Σφακίων:

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων ωστόσο, o Καθηγητής Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Φίλιππος Βαλλιανάτος, τόνισε ότι επειδή προηγήθηκε τη Δευτέρα μια αλληλουχία σεισμών στην ευρύτερη περιοχή της Γαύδου, ενώ ο σημερινός αρχικός σεισμός ήταν επιφανειακός, οι σεισμολόγοι θα παρακολουθούν τη μετασεισμική εξέλιξη, ενώ καλό είναι να μην γίνεται χρήση παλιών ή ακατάλληλων κτιρίων στην περιοχή.
Ταυτόχρονα, ο κ. Βαλλιανάτος αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρξει επαυξημένη προσοχή και εξονυχιστικά έρευνα σε σχέση με τις μελλοντικές εξορύξεις υδρογονανθράκων στην περιοχή.

Ακούστε τη συνέντευξή του κ. Βαλλιανάτου στην ΕΡΤ Χανίων:

Ρεπορτάζ: Κ. Πολύζου / Ηλ. Επεξεργασία: Β. Χειμώναςwww.ert.gr