Κινητικότητα στα συνδικάτα για την απεργία της Τρίτης 24 Σεπτεμβρίου

69

ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζονται οι δραστηριότητες των συνδικάτων με στόχο την προετοιμασία της 24ωρης απεργίας της Τρίτης 24 Σεπτεμβρίου, με αιχμή το πολυνομοσχέδιο. Στην Αθήνα ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ καλούν σε απεργιακή συγκέντρωση στις 11πμ στην πλατεία Κλαυθμώνος και το ΠΑΜΕ στις 10.30πμ στα Προπύλαια.
Το ΕΚΑ σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι: «απεργεί στις 24 Σεπτέμβρη ενάντια στην επιστροφή των μνημονιακών εμμονών και την επέλαση του νεοφιλελευθερισμού, και ζητάει από την κυβέρνηση την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου. Η Ανάπτυξη δεν αφορά τους λίγους. Ανάπτυξη υπάρχει μόνο με τους εργαζόμενους όρθιους, με αυξήσεις μισθών και με ισχυρές κλαδικές συλλογικές συμβάσεις.
H AΔΕΔΥ επισημαίνει πως: «Το δικαίωμα της απεργίας αποτελεί το ύστατο όπλο των εργαζομένων και οφείλουμε να το υπερασπίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Το δικαίωμα όλων στη δημόσια ασφάλιση είναι αναφαίρετο και αγωνιζόμαστε για να μην φέρει η κυβέρνηση, στη Βουλή για ψήφιση, νομοσχέδιο ιδιωτικοποίησης της επικουρικής ασφάλισης».
Η ΕΙΝΑΠ ανακοίνωσε ότι: «συμμετέχει στην 24ωρη απεργία, την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου ενάντια στον αντιδραστικό συνδικαλιστικό νόμο, που ουσιαστικά καταργεί το δικαίωμα της απεργίας, και το ηλεκτρονικό φακέλωμα των σωματείων».
Από την πλευρά του το ΠΑΜΕ επισημαίνει πως: «Το πολυνομοσχέδιο με τον ψευδεπίγραφο τίτλο “ανάπτυξη παντού” είναι νομοσχέδιο-σκούπα για τους μισθούς των εργαζομένων και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες. Δίνει γη και ύδωρ στους επενδυτές και γκρεμίζει όσα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα έμειναν όρθια με σκληρό αγώνα, στην περίοδο της κρίσης.
Είναι φανερό ότι απέναντι στους εργαζόμενους έχει συγκροτηθεί ένα μαύρο μέτωπο κυβέρνησης-υπουργείου εργασίας-εργοδοτικών ενώσεων και των γνωστών εργατοπατέρων στη ΓΣΕΕ για να περάσουν αυτά τα μέτρα χωρίς ουσιαστική ενημέρωση των εργαζομένων, χωρίς αντιστάσεις.
Το σχέδιο που βρίσκεται σε εξέλιξη για την υπονόμευση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων δεν έχει προηγούμενο. Θυμίζει τις πιο μαύρες μέρες στην ιστορία του εργατικού κινήματος της χώρας μας. Μετά την ομόφωνη απόφαση των μεγαλύτερων Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών, πρωτοβάθμιων συνδικάτων για απεργιακή απάντηση στις 24 Σεπτέμβρη έχει εξαπολυθεί ένα απροκάλυπτο σχέδιο διάλυσης και ακύρωσης των συλλογικών αποφάσεων χωρίς να τηρούνται ούτε τα προσχήματα».
Σχετικές ειδήσεις:
Aπεργία συνδικάτων στις 24/9 με ρήγματα – αντιπαραθέσεις και καλέσματα για 25/9
Νέες αποφάσεις συνδικάτων για 24ωρη απεργία στις 24 Σεπτεμβρίουwww.ert.gr