Κοντονής: Οι μολότωφ και σκότωσαν και σκοτώνουν και μπορούν να σκοτώσουν (audio)

21

ΕΛΛΑΔΑ

«Θα είμαι αρνητικός, δε θα ψηφίσω το άρθρο 32 για ΠτΔ όπως και τα σχετικά άρθρα, διότι βλέπω ότι η ΝΔ εργαλιοποιεί το θέμα», είπε μεταξύ άλλων ο πρώην Υπ. Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, σε συνέντευξη που έδωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής ραδιοφωνίας, στην εκπομπή GPS και στους Θάνο Σιαφάκα και Γιώργο Νερούτσο.

Για το αν δεσμεύεται η επόμενη Βουλή αναφορικά με την κατεύθυνση και το περιεχόμενο ενός άρθρου είπε ότι  «ο ελληνικός λαός, θα δείξει την κατεύθυνση».
Σχετικά με τη δήλωση ότι «οι μολότωφ δεν σκοτώνουν», ο πρώην Υπ. Δικαισύνης τόνισε ότι «οι μολότωφ και σκότωσαν και σκοτώνουν και μπορούν να σκοτώσουν».
Ο κ. Κοντονής αναφέρθηκε και στις αλλαγές που προωθούνται στον ποινικό κώδικα, για να εξηγήσει ότι και ο ίδιος είχε αυτές τις προτάσεις, όμως δεν τις έδωσε σε διαβούλευση διότι διαφωνούσε, αφού πολλές διατάξεις είναι προβληματικές, και «είχε δίκιο η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ
η οποία διαφώνησε».
Τη διάταξη περί διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης τη συνέδεσε ευθέως με τη δίκη της ΧΑ, λέγοντας ότι η διάταξη αυτή καλύπτει τη συγκεκριμένη δίκη.
Τέλος, για τον «Δρομέα» και τη σχετική συζήτηση να «μετακομίσει» στα Σκόπια είπε, ότι ο ίδιος δεν πιστεύει ότι ο κ. Βαρώτσος το έβγαλε από το κεφάλι του και πως αυτό που συνέβη με το υπουργείο ήταν άστοχο.
Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμαwww.ert.gr