Μάτι: Απομακρύνεται ο αμίαντος – Προχωρούν οι μελέτες για αποκατάσταση δικτύων

70

ΕΛΛΑΔΑ

Τη διαβεβαίωση ότι έχει εξασφαλιστεί το ποσό των 4 εκατ. ευρώ και μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου θα έχει απομακρυνθεί ο αμίαντος από τη περιοχή στο Μάτι, έδωσε από το βήμα της Ολομέλειας ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής διαβεβαιώνοντας πως το υπουργείο Υποδομών προχωρά γρήγορα και τις διαδικασίες σε ότι αφορά τις μελέτες για αποκατάσταση των οδικών και υδροηλεκτρικών δικτύων σε Μαραθώνα και Ραφήνα- Πικερμίου και σύντομα θα λυθούν τα προβλήματα.
Ο κ. Καραμανλής αναγνώρισε ότι οι σχετικές διαδικασίες είχαν δρομολογηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν προχώρησαν, όπως είπε, με τους ρυθμούς που χρειάζονταν.
Εξάλλου, υπερψηφίσθηκε  με ευρύτατη πλειοψηφία  από όλα τα κόμματα πλην του ΚΚΕ, το ν/σ του υπουργείου Περιβάλλοντος για την σύσταση αστικής Μη Κερδοσκοπικής εταιρίας η οποία θα προχωρήσει το σχέδιο δράσης για την ανάπλαση της περιοχής στο Μάτι.
Ο αρμόδιος υπουργός κ. Χατζηδάκης τόνισε οτι εντός του Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσουν οι αναθέσεις των μελετών για την αποκατάσταση στο Μάτι καθώς επίσης και για το νεο ειδικό χωρικό στο Μάτι το οποίο θα αναλάβει το ΤΕΕ.
ΠΗΓΗ: Πρώτο Πρόγραμμα ΕΡΤwww.ert.gr