Πύρινος εφιάλτης στην Αυστραλία-Οι φλόγες στα προάστια του Σίδνεϊ (video)

91

ΕΛΛΑΔΑ

Με εκατό εκτός ελέγχου πύρινα μέτωπα, η ζώνη καταστροφής ξεκινά από το Μπρισμπέιν και φθάνει στα περίχωρα του Σίδνεϊ. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης είναι η πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας όπου τουλάχιστον 170 σπίτια καταστράφηκαν, ενώ έχουν επιβεβαιωθεί τρεις θάνατοι.

Δεκάδες πυρκαγιές, ευνοημένες από τους σφοδρούς ανέμους, τις υψηλές θερμοκρασίες και την ξερή βλάστηση, ενισχύθηκαν και έχουν φθάσει μέχρι τα προάστια του Σίδνεϊ, σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από το κέντρο της πόλης. Πυροσβεστικά αεροσκάφη ψεκάζουν με επιβραδυντικό υλικό τα δένδρα και τις κατοικίες.
Από αέρος φωτογραφίες δείχνουν τις φλόγες σε απόσταση 15 χιλιομέτρων βορείως του Σίδνεϊ, ενώ ο καπνός απαθαντίστηκε από επιβάτη αεροπλάνου.

Australia FIRES From ABOVE! SAD!
— Cindy Lewis (@Cindy7Lewis) November 12, 2019

Οι αρχές κάλεσαν τους κατοίκους που ζουν σε μία τεράστια ζώνη γύρω από το Σίδνεϊ να αναζητήσουν καταφύγιο, κρίνοντας ότι δεν έχουν χρόνο να απομακρυνθούν πριν φθάσουν οι φλόγες.
«Οι συνθήκες θα επιδεινωθούν», προειδοποιεί ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Νέας-Νότιας Ουαλίας καλώντας τους κατοίκους των γειτονικών περιοχών να παραμείνουν σε εγρήγορση. «Η υπερβολική αισιοδοξία σκοτώνει».

Pray for Australia pic.twitter.com/OZBoKgKMGU
— शिकारी (@rex_quinlan) November 12, 2019

Η αστυνομία και ο στρατός συνδράμουν τους πυροσβέστες, που έχουν επίσης την υποστήριξη εκατό πυροσβεστικών αεροσκαφών.
Η περίοδος των πυρκαγιών στην Αυστραλία, συνήθως την άνοιξη και το καλοκαίρι, ήταν φέτος περισσότερο πρόωρη και σφοδρή και ίσως να εξελιχθεί στην χειρότερη που γνώρισε ποτέ η χώρα.

australia really be on fire. everyone please stay safe pic.twitter.com/OxMbGuGZTg
— jade ⚡️ | she-ra spoilers (@mygrndpln) November 12, 2019

Μόνο στην Νέα-Νότια Ουαλία, 10.000.000 στρέμματα έχουν ήδη καεί, δηλαδή , τρεις φορές περισσότερα σε σχέση με πέρυσι.
Ανταπόκριση: Έμμα Παπαεμμανουήλwww.ert.gr