Στοχεύουν στην αποσυμφόρηση

24

ΕΛΛΑΔΑ

Toν σχεδιασμό που έχει εκπονήσει η νέα ηγεσία του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου επανέλαβε για άλλη μια φορά στους φορείς του Β.Αιγαίου ο υπουργός Νότης Μηταράκης. Από ότι δείχνουν τα στοιχεία οι ροές προς το παρόν από τη γείτονα χώρα είναι μικρές τουλάχιστον όσον αφορά στην Σάμο. Συγκεκριμένα από την αρχή του έτους στο νησί έφτασαν 419 μετανάστες ενώ έχουν αναχωρήσει 889.
Προς την ενδοχώρα έφυγαν σταδιακά 870 μετανάστες από τις 3 Ιανουαρίου καθώς και άλλα 10 μετανάστες επέστρεψαν με το πρόγραμμα της εθελούσιας επιστροφής προς τις χώρες προέλευσης τους ενώ άλλα 9 άτομα βάση της κοινής δήλωσης.
Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας 7054 μετανάστες βρίσκονται στην Σάμο ενώ σύμφωνα  με το υπουργείο μετανάστευσης ο αριθμός των μεταναστών στο νησί ανέρχεται στους 7510 και από αυτούς οι 7201 μένουν στο ΚΥΤ. Εάν η κατάσταση δεν αλλάξει και αρχίσει να λειτουργεί ο νέος σχεδιασμός του υπουργείου φαίνεται να είναι εφικτή η αποσυμφόρηση. Εξάλλου την προσεχή Δευτέρα αναμένεται εκ νέου επίσκεψη του υπουργού μετανάστευσης και ασύλου  στην Σάμο.
The post Στοχεύουν στην αποσυμφόρηση appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.www.ert.gr