Στ. Θεοδωράκης: Θετική ψήφος για Πρέσπες δεν σημαίνει ψήφος εμπιστοσύνης (video)

59

ΕΛΛΑΔΑ

«Ψήφος εμπιστοσύνης σημαίνει οπωσδήποτε και θετική ψήφο για τις Πρέσπες. Αντιθέτως, θετική ψήφος για τις Πρέσπες δεν σημαίνει ψήφος εμπιστοσύνης. Είναι κάτι που έχει ξεκαθαρίσει το Ποτάμι. Πολεμάμε τις ιδεοληψίες της κυβέρνησης, χωρίς να γινόμαστε κι εμείς ιδεοληπτικοί», υπογράμμισε την Τετάρτη ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης κατά την ομιλία του στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

«Αυτοί οι βουλευτές που θα προστεθούν στους 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, συμφωνούν με τις επιλογές της κυβέρνησης στα μεγάλα θέματα που έχουμε μπροστά μας; Ή σε ένα-δύο μήνες θα ψάχνει ο κ. Τσίπρας για μια νέα πλειοψηφία;», διερωτήθηκε ο κ. Θεοδωράκης.

Ψήφος εμπιστοσύνης σημαίνει οπωσδήποτε & θετική ψήφο για τις Πρέσπες. Αντιθέτως θετική ψήφος για τις Πρέσπες δεν σημαίνει ψήφος εμπιστοσύνης. Είναι κάτι που έχει ξεκαθαρίσει το Ποτάμι. Πολεμάμε τις ιδεοληψίες της κυβέρνησης. Χωρίς να γινόμαστε κι εμείς ιδεοληπτικοί. #vouli
— Stavros Theodorakis (@St_Theodorakis) January 16, 2019

«Ξέρετε τι μου κάνει εντύπωση παρακολουθώντας τη συζήτηση; Ότι τέσσερις από τους έξι βουλευτές που ξαφνικά είδαν το Συριζαϊκό φως και δηλώνουν ότι θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης, κρύβονται και δεν μιλούν. Αρνούνται να εξηγήσουν τι τους κάνει να συνταχθούν χωρίς όρους με την κυβέρνηση», πρόσθεσε.
Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι νόμισε πως θα διαλύσει την αντιπολίτευση, η οποία οχυρώθηκε στις κομματικές της γραμμές.
Κάλεσε όλα τα κόμματα να συμφωνήσουν ότι δεν θα επιτρέπεται να αλλάζουν Κοινοβουλευτική Ομάδα όσοι βουλευτές αποχωρούν από το κόμμα με το οποίο εκλέχθηκαν, και χαρακτήρισε γελοιότητες την αφισοκόλληση εναντίον βουλευτών που στηρίζουν τη Συμφωνία των Πρεσπών. «Έχουμε και εθνικιστές κουκουλοφόρους», επεσήμανε.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης, επικαλούμενος τις εκτιμήσεις του ΟΟΣΑ για την πορεία της οικονομίας, διερωτήθηκε αν νοιάζεται κανείς για τα μεγάλα προβλήματα της χώρας.
«Αξίζουμε μια Ελλάδα αλλιώς, το Ποτάμι θέλει μια Ελλάδα αλλιώς κι ο λαός θα πρέπει άμεσα να κληθεί να αποφασίσει. Να μπει ένα τέλος σ΄αυτή τη κατάσταση που ζούμε. Χρειάζεται μια μεγάλη αλλαγή», κατέληξε ο Σταύρος Θεοδωράκης.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕwww.ert.gr