Τσίπρας- Μέρκελ: Η Ελλάδα από μέρος της κρίσης έχει γίνει μέρος της λύσης (video)

67

ΕΛΛΑΔΑ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την καγκελάριο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, στο Μέγαρο Μαξίμου .

Συνάντηση με την καγκελάριο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, στο Μέγαρο Μαξίμου.
— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) January 10, 2019

«Πιστεύω ότι σήμερα έρχεσθε σε μια διαφορετική Ελλάδα που μετά από πού μεγάλες δυσκολίες κατάφερε να ξεπεράσει την κρίση και να μπει οριστικά στο δρόμο της ανάπτυξης και της κοινωνικής ανασυγκρότησης» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε ότι «σήμερα είμαστε σε θέση να πούμε ότι καταφέραμε να διατηρήσουμε την ευρωπαϊκή συνοχή και να ξεπεράσουμε την ελληνική κρίση που ήταν ταυτόχρονα και ευρωπαϊκή κρίση.Η Ελλάδα όχι μόνο βγαίνει από την κρίση αλλά μετατρέπεται από μέρος της κρίσης σε μέρος της λύσης»
«Έχουμε νέες κρίσεις να αντιμετωπίσουμε στο κοινό ευρωπαϊκό μας σπίτι» είπε ο πρωθυθπουργός αναφερόμενος στην άνοδο της αντιευρωπαϊκής λαϊκιστικής ακροδεξιάς.

.@PrimeministerGR «Παρά το γεγονός οτι ανήκουμε σε διαφορετικές πολιτικές οικογένειες έχουμε έναν κοινό κίνδυνο μπροστά μας,την άνοδο της Αντιευρωπαϊκής Λαϊκιστικής Ακροδεξιάς και άλλων Δυνάμεων που απειλούν το Κοινό Ευρωπαϊκο Οικοδόμημα».#ΕΡΤ1 #ERTnews
— ΕΡΤ Α.Ε. (@ERTsocial) January 10, 2019

«Η Ελλάδα έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο» επεσήμανε από την πλευρά της η Άνγκελα Μέρκελ και πρόσθεσε «Ήρθα με μεγάλη χαρά εδώ.Ο ελληνικός λαός πέρασε μια πολύ δύσκολη φάση και θέλω να ευχαριστήσω για όσα κατάφερε παρά τις δυσκολίες, και για όσα προσφέρει».

Ά. #Μέρκελ: «Πέρασαν δύσκολα χρόνια αλλά καταφέραμε να ενισχύσουμε το Ευρωπαϊκό πνεύμα. Ο Ελληνικός λαός πέρασε από μια πολύ δύσκολη φάση, ευχαριστώ για αυτά που καταφέρατε και προσφέρετε ακόμη και σήμερα.» #ΕΡΤ1 #ERTnews pic.twitter.com/25HLog6gyX
— ΕΡΤ Α.Ε. (@ERTsocial) January 10, 2019

Πηγή:ΕΡΤ
Σχετική είδηση:Στην Αθήνα η Α. Μέρκελ- Συνάντηση με Α. Τσίπρα -Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (video)www.ert.gr