Δημοσθ.  Μαυρίδης-ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ : Αντιπρόεδρος των  Φορέων Διαχείρισης Απορριμμάτων της χώρας

91

OIKONOMIA

Αντιπρόεδρος  του νέου διοικητικού συμβουλίου  του Δικτύου των  φορέων διαχείρησης απορριμμάτων της χώρας, εκλέχθηκε ο Γενικός Διευθυντής της  Διαχείρισης Απορριμμάτων Δυτ. Μακεδονίας (ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ  Α.Ε)  Δημοσθένης Μαυρίδης, κατά  την διάρκεια της εκλογοαπολογιστικής  γενικής συνέλευσης του Δικτύου, η  οποία  πραγματοποιήθηκε στις 13 Δεκεμβρίου, στην Πόλη της Θήβας.
Η  θέση του Αντιπροέδρου,  στο νέο 7μελές διοικητικό συμβούλιο του Δικτύου, αντικατοπτρίζει και την  πρωτοποριακή θέση που κατέχει   η   ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ  Α.Ε ,   σε ότι αφορά  την λειτουργία και το έργο που παράγει  στον τομέα  της  διαχείρισης και της επεξεργασίας των   απορριμμάτων.

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ  Κοζάνης, ο  Γενικός Διευθυντής της  ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ  Α.Ε  Δημοσθένης Μαυρίδης, αναφέρθηκε  στον σημαντικό ρόλο του Δικτύου,  στο  οποίο   συμμετέχουν 30 φορείς διαχείρισης απορριμμάτων από ολόκληρη τη χώρα, πλην  της  Αθήνας. Υπογράμμισε μάλιστα  ότι  «η διοίκηση του Δικτύου των φορέων διαχείρισης απορριμμάτων, αποτελεί  έναν βασικό συνομιλητή  της Πολιτείας ,  για την ακολουθούμενη  πολιτική στον τομέα αυτό, κάτι που επιβεβαιώθηκε και πρόσφατα  στην συνάντηση που υπήρξε με τον αρμόδιο  Υπουργό Κώστα Χατζηδάκη» .
Σχετικά  με  τα βασικά αιτήματα και προβλήματα  που έχουν τεθεί  προς επίλυση στην Κυβέρνηση, ο κ. Μαυρίδης σημείωσε  ότι  «πρώτιστο θέμα είναι η αντιμετώπιση του προβλήματος στελέχωσης και προσωπικού στους φορείς διαχείρισης απορριμμάτων , όπου μόνο στην ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ  Α.Ε  υπάρχει επιπλέον ανάγκη  60 έως 70 ατόμων μόνιμου προσωπικού, ενώ συνολικά στους φορείς διαχείρισης του Δικτύου σε όλη τη χώρα , από τους 1400 εργαζόμενους , μόλις οι  600 είναι με μόνιμη σχέση εργασίας»
ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- Σύνταξη: Αντώνης Μαυρίδης www.ert.gr