Κομοτηνή: Με το όνειρο τους οδηγό δίνουν ραντεβού στην Ρουμανία

108

OIKONOMIA

Τι κι αν το καλοκαίρι έχει έρθει για τα καλά με την υπερβολική ζέστη και τους πειρασμούς του; Τι κι αν οι περισσότεροι αναζητούν δροσερά καταφύγια και στιγμές χαλάρωσης; Εκείνοι περνούν το χρόνο τους κάνοντας σκληρές προπονήσεις δουλεύοντας για το όνειρό τους και για την συμμετοχή τους σε μια ακόμη σημαντική διοργάνωση. Τέσσερις αθλητές με άστρο και ταλέντο προπονούνται σκληρά συνεχίζοντας να κυνηγούν το όνειρό τους.
Ο προπονητής Πάρης Μαρινέλης
Τέσσερις αθλητές του Αθλητικού Συλλόγου Ζίου Ζίτσου: ο Σερχάν Οσμάν, ο Κυμπαρίδης Δημήτρης, ο Χριστόπουλος Βαγγέλης και ο Αναστάσιος Ράπτης με οδηγό τον Στοϊτση Κώστα θα δώσουν ραντεβού με τις υψηλές διακρίσεις τον Σεπτέμβριο στην Ρουμανία. Ο Βαγγέλης Χριστόπουλος αγωνιζόμενος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και οι άλλοι τρεις στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα.
«Όλοι τους είναι αθλητές με πολλές πανελλήνιες διακρίσεις και συμμετοχή στην Εθνική Ελλάδος. Η προσπάθεια και το αστέρι τους είναι μεγάλο.» δηλώνει με καμάρι ο Εκπαιδευτής του Αθλητικού Συλλόγου Ζίου Ζίτσου, ο κ. Πάρης Μαρινέλης και αποκαλύπτει ότι η Προετοιμασία αυτών των αθλητών γι αυτή την μεγάλη διοργάνωση θα συνεχίσει να είναι σκληρή περιλαμβάνοντας ασκήσεις αντοχής, δύναμης, τεχνικής κατάρτισης σε βουνό και θάλασσα, αλλά και στο ταρτάν. «Ταλέντα υπάρχουν στο Ζίου Ζίτσου σε Κομοτηνή και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Το αστέρι και η προσπάθεια αυτών των αθλητών είναι πολύ μεγάλη» σημειώνει ο έμπειρος δάσκαλος που περνά πολλές ώρες την εβδομάδα μαζί τους.
Μια πολυσύνθετη μαχητική τέχνη
Όπως καλά ξέρει κι εκείνος και οι αθλητές του δεν φτάνει μόνο η λάμψη του αστεριού χρειάζεται και πολύ δουλειά. «Πολύ δουλειά, πολύ προπόνηση, ιδρώτα, πολύ προσωπικό χρόνο. Θυσίες στη διατροφή τους για να κρατηθούν στα κιλά των κατηγοριών τους ενώ είναι στην εφηβεία και μεγαλώνουν.» δηλώνει ο κος Μαρινέλης και μιλά για μια ιδιαίτερη πολυσύνθετη μαχητική τέχνη, καθώς έχει στοιχεία από πάρα πολλές μαχητικές τέχνες με πάλη στο έδαφος, ορθοπάλη και τα κλασικά χτυπήματα με χέρια και πόδια. «Μπορεί κάποιος να αποκομίσει πάρα πολλά και στην αυτοάμυνα του, αλλά και στο αθλητικό επίπεδο» δηλώνει ο έμπειρος προπονητής και σημειώνει με νόημα «Μπορεί να προστατέψει τη ζωή του οποτεδήποτε τύχει να κινδυνέψει.»
Φώτο: Παρασκευάς Μαρινέλλης, προπονητής του Ζίου Ζίτσου ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάουwww.ert.gr