Κ. Μητσοτάκης: H χώρα σηκώνει κεφάλι και εμείς σηκώνουμε μανίκια

106

OIKONOMIA

Μεγάλη νίκη της ΝΔ στις χθεσινές εκλογές, μια νικη που πιστωνεται προσωπικα στον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Θα συγκροτήσει αυτοδύναμη κυβέρνηση καθως ελαβε από τον ελληνικό λαό ισχυρή εντολή διακυβέρνησης.
Στο 8,3% είναι η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ με ενσωματωμένο το 98,85% της επικράτειας, είσοδο στη Βουλή εξασφαλίζουν τόσο η ΜεΡΑ25 όσο και η Ελληνική Λύση, ενώ η Χρυσή Αυγή μένει οριστικά εκτός Βουλής.
Εξακομματική θα είναι η επόμενη Βουλή με τη ΝΔ να λαμβάνει 39,85% και 158 έδρες και ο ΣΥΡΙΖΑ 31,53% και 86 έδρες.
Ακολουθουν, το ΚΙΝΑΛ με 8,1% και 22 έδρες, το ΚΚΕ με 5,3% και 15 έδρες, η Ελληνική Λύση με 3,7% και 10 έδρες και το ΜέΡΑ25 με 3,44% και 9 έδρες.
Θα είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων, γιατί είμαστε λίγοι για να είμαστε διχασμένοι, τονισε στις πρώτες του δηλώσεις  ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
«H χώρα σηκώνει κεφάλι και εμείς σηκώνουμε μανίκια» συμπλήρωσε και προσθξεσε ότι στέκεται με σεμνότητα και σεβασμό απέναντι στην τελική ετυμηγορία, αλλά και με απόλυτη εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του να φέρει εις πέρας τη σημαντική αποστολή που του ανατέθηκε.
Σήμερα δουλεύουμε για να αλλάξουμε τη χώρα, δεν είμαστε μία κοινωνία χαμηλών προσδοκιών, επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ. Μαλιστα σημειωσε πως η Βουλή θα δουλεύει όλο το καλοκαίρι διότι το μέλλον δεν μπορεί να περιμένει.
Στη μία το μεσημέρι, αναμένεται να ορκιστεί πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αμέσως μετά, στο Μέγαρο Μαξίμου, η τελετή παράδοσης – παραλαβής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 11.30  ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης θα παραδώσει τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Το απόγευμα ή αργά το βράδυ, αναμένεται να ανακοινωθεί το νέο υπουργικό σχήμα. Το νέο υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να ορκιστεί αύριο και να συνεδριάσει την Τετάρτη.
ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Σχετική είδηση: Κ. Μητσοτάκης: Θα είμαι ο πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων (video)www.ert.gr