Μητσοτάκης: Θα υπερασπιστούμε από κάθε πρόκληση το Καστελόριζο

67

OIKONOMIA

Μήνυμα με σαφείς αποδέκτες έστειλε με δήλωση του από το ακριτικό Καστελόριζο ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο οποίο βρέθηκε το βράδυ του Σαββάτου. «Το Καστελόριζο έχει όλα τα απαράβατα δικαιώματα που προβλέπει το Διεθνές Δίκαιο της θάλασσας και αυτά τα δικαιώματα θα τα υπερασπιστούμε απόλυτα από κάθε αμφισβήτηση και κάθε πρόκληση», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.
Στο Καστελόριζο, συναντήθηκε με τον δήμαρχο του νησιού, επισκέφθηκε το πολυδύναμο περιφερειακό ιατρείο, την πυραυλάκατο Ρίτσος που είναι αγκυροβολημένη στο λιμάνι του νησιού, το Λιμεναρχείο και το Α.Τ ενώ συνομίλησε με κατοίκους αλλά και με τουρίστες.
Πρώτος σταθμός της περιοδείας του κ. Μητσοτάκη στη Δωδεκάνησο ήταν η Ρόδος. Το πρωί του Σαββάτου μετέβη στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου όπου και συνεχάρη τον επανεκλεγέντα περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο και τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη. Σε δηλώσεις του έστειλε μήνυμα ενότητας προς τον ελληνικό λαό σημειώνοντας ότι ««Είμαστε πολύ λίγοι για να είμαστε διχασμένοι.Μόνο ενωμένοι μπορούμε να διεκδικήσουμε την καλύτερη Ελλάδα που μας αξίζει».
Σε σύσκεψη με εκπροσώπους των τοπικών φορέων που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι η Νέα Δημοκρατία θα διατηρήσει τον υπερμειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 6%, χαρακτηρίζοντας «προπαγάνδα από fake news» όσα διαδίδονται περί δήθεν πρόθεσης κατάργησής του. Επίσης έδωσε έμφαση στα χαρακτηριστικά της επιχειρηματικότητας που θέλει να προωθήσει η Νέα Δημοκρατία,
σημειώνοντας ότι «για εμάς καλή επιχείρηση είναι αυτή που έχει ικανοποιημένους υπαλλήλους».
Ο πρόεδρος της Ν.Δ έστειλε μήνυμα προς την κυβέρνηση στο κλείσιμο της ομιλίας του. «Διαπιστώνω –τόνισε-μια απελπισμένη προσπάθεια από τους πολιτικούς μας αντιπάλους να παρουσιάσουν τη Νέα Δημοκρατία ως ένα σκιάχτρο που θα φοβίσει τον κόσμο. Και πρόσθεσε: «Θέλουν να μας παρουσιάσουν ως μια παράταξη η οποία θα φέρει τον κοινωνικό Μεσαίωνα και θα τιμωρήσει με κάποιον αδιανόητο τρόπο την ελληνική κοινωνία. Η Νέα Δημοκρατία είναι το μεγάλο λαϊκό κόμμα αυτής της χώρας. Είναι το κόμμα που δεν χωρίζει τους Έλληνες πολίτες σε πολλούς και σε λίγους, αλλά θέλει να κάνει μια καινούργια αρχή με όλους τους πολίτες»». Ο κ. Μητσοτάκης χθες το μεσημέρι βρέθηκε στην Κάλυμνο και αργά το απόγευμα στη Κω. Και στα δύο νησιά συναντήθηκε με τους εκπροσώπου της αυτοδιοίκησης, με φορείς αλλά συνομίλησε και με πολίτες.www.ert.gr