Ολ. Γεροβασίλη: Συμπαιγνία η εξαίρεση Πολάκη και Τζανακόπουλου από την Προανακριτική (audio)

35

OIKONOMIA

Για συμφωνημένη από ΝΔ και ΚΙΝΑΛ συμπαιγνία και μεθόδευση που έχει ως ξεκάθαρο στόχο να αποκλειστούν δύο άτομα που γνωρίζουν πολύ καλά την υπόθεση, θέλοντας να προστατέψουν από την βάσανο των ερωτήσεων τους μάρτυρες που θα προσέλθουν να καταθέσουν, όπως ο πρώην επικεφαλής της Novartis Κωσταντίνος Φρουζής και άλλοι, τόνισε μιλώντας στο στην εκπομπή του Πρώτου Προγράμματος «Αναμενόμενα και Μη» και τους Γιώργο Πίκουλα και Κωνσταντίνα Δημητρούλη, η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη.

Η ίδια σημείωσε πως το κόμμα της θα αναμένει την απάντηση του Προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα στην επιστολή του Αλέξη Τσίπρα και αναλόγως θα πράξει.
Επεσήμανε ότι μπορούν οι κ. Πολάκης και Τζανακόπουλος να παραμείνουν μέλη της επιτροπής και αν χρειαστεί να καταθέσουν να το κάνουν. Ανέφερε ότι ο δρόμος που θα ακολουθηθεί θα έχει ως βασικό στοιχείο τον σεβασμό στους θεσμούς, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο αποχώρησης της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τις εργασίες της προανακριτικής επιτροπής.

Η ίδια δήλωσε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αποχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ από την Επιτροπή.
Ως προς το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών η κα. Γεροβασίλη διαπιστώνει αδράνεια της κυβέρνησης σε επίπεδο ΕΕ και ότι βρίσκεται σε ένα δίλημμα μετάβασης, από το πως προσέγγισε το θέμα προεκλογικά στην αλλαγή στάσης που έκανε μετά τις εκλογές.
Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμαwww.ert.gr