Φωτιά στο Μπολάτι Κορινθίας: Αίτημα για κάθοδο του «Δημόκριτου»

61

OIKONOMIA

Διενέργεια ελέγχων πραγματοποιείται για επιπτώσεις στο περιβάλλον από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τη νύχτα της Δευτέρας 13 προς την Τρίτη 14 Ιανουαρίου, στον εξωτερικό χώρο μονάδας ανακύκλωσης, στην περιοχή Μπολάτι του Δήμου Βέλου – Βόχας, στην Π.Ε. Κορινθίας.
Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, ήδη υπάρχει στην περιοχή, εργαστήριο που διενεργεί τις σχετικές μετρήσεις, ενώ έχει υποβληθεί και αίτημα από την Περιφέρεια Πελοποννήσου προς το υπουργείο Περιβάλλοντος και αναμένονται ελεγκτές περιβάλλοντος από τον “Δημόκριτο”.
* Το θέμα απασχόλησε και το χθεσινό περιφερειακό συμβούλιο, ως επερώτηση, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν οριστικές απαντήσεις, μιας και ο έλεγχος της Πυροσβεστικής είναι ακόμα σε εξέλιξη. Ο περιφερειάρχης, αλλά και ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης, γνωστοποίησαν την απόφαση της περιφερειακής αρχής, να ενημερώσει με κάθε λεπτομέρεια, για όλα τα τελικά πορίσματα που θα βγουν σε λίγες ημέρες. Συγχρόνως, ο κ. Νίκας, γνωστοποίησε και το αίτημα της περιφέρειας προς το υπουργείο, για την κάθοδο του «Δημόκριτου» στην περιοχή, για την διεξαγωγή των σχετικών μετρήσεων-ελέγχων.
πηγή είδησης: www.ppel.gov.gr
φωτό: Στ. Ζορμπαλάςwww.ert.gr