Η ιστορία του Simon και Garfunkel έρχεται στην Αθήνα

19

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η ιστορία του Simon και Garfunkel (The Simon and Garfunkel Story) έρχεται από το West End του Λονδίνου στο Gazarte στην Αθήνα για δύο παραστάσεις στις 29 και 30 Μαρτίου. Με περισσότερα από 250 εκατομμύρια θεατές σε όλο τον κόσμο, «The Simon and Garfunkel Story» αφηγείται τη ιστορία δύο νεαρών μουσικών από το Queens της Νέας Υόρκης, του Πολ Σάιμον και του Αρτ Γκαρφάνκελ που μετέπειτα έγινε το πιο επιτυχημένο μουσικό δίδυμο του κόσμου όλων των εποχών.
Από το ξεκίνημα τους ως Tom & Jerry και την απόλυτη επιτυχία που γνώρισαν κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ‘60, έως τον δραματικό χωρισμό τους το 1970, η παράσταση είναι αφιερωμένη στο θρυλικό ντουέτο που συμπεριλαμβάνεται στο Rock and Roll Hall of Fame, έχει κερδίσει βραβεία Grammy και Brit Award, ενώ το περιοδικό Rolling Stone τους έχει κατατάξει στους 100 πιο σπουδαίους μουσικούς του πλανήτη.

Χρησιμοποιώντας σπάνιο αρχειακό υλικό, φωτογραφικό  και οπτικοακουστικό, γίνεται αναδρομή στο ένδοξο παρελθόν των δύο ανθρώπων από το Queens της Νέας Υόρκης που έμελλε να γράψουν ιστορία συνδυάζοντας με τον δικό τους τρόπο την ποίηση με την μελωδικότητα. Παράλληλα, η live μπάντα αναλαμβάνει να ακουστούν τραγούδια που αποτέλεσαν ορόσημο στην καριέρας τους,  όπως το Mrs Robinson, Bridge Over Troubled Water, Homeward Bound, Scarborough Fair, The Boxer και The Sound Of Silence.
INFO
Πού: Gazarte (Βουτάδων 34, Γκάζι, τηλ. 210 346 0347)
Πότε: 29 και 30 Μαρτίου, στις 10μμ
Εισιτήρια: Προπώληση: Α’ Ζώνη 45€| Β’ Ζώνη 35€| Γ’ Ζώνη 25€| Βar 15€
Ταμείο: Α’ Ζώνη 47€| Β’ Ζώνη 37€| Γ’ Ζώνη 27€| Βar 17€www.ert.gr