Κρέτσος: Ισχυρό μήνυμα στην παγκόσμια κινηματογραφική κοινότητα τα γυρίσματα στο Σύνταγμα (video)

22

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Το γεγονός ότι η πιο κεντρική πλατεία της χώρας μπορεί να μετατραπεί σε ένα στούντιο σετ, αυτό είναι ένα πολύ ισχυρό μήνυμα προς την παγκόσμια κινηματογραφική κοινότητα», σχολίασε ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Λευτέρης Κρέτσος, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ1, σχετικά με τα γυρίσματα της ταινίας «Born to be murdered» σήμερα, στην πλατεία Συντάγματος. Η χώρα μας ανταποκρίνεται με αξιώσεις στις απαιτήσεις των πιο δύσκολων κινηματογραφικών γυρισμάτων, αναφέρει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς στο twitter.

Η χώρα μας ανταποκρίνεται με αξιώσεις στις απαιτήσεις των πιο δύσκολων κινητογραφικών γυρισμάτων.Σήμερα το Σύνταγμα μετατράπηκε σε στούντιο σετ.Τόσο τα κίνητρα επιδότησης παραγωγής όσο & η συνεργασία των συναρμόδιων φορέων στέλνουν σαφές μήνυμα προς την κινηματογραφική κοινότητα. pic.twitter.com/r1aUfkefgx
— Νίκος Παππάς (@nikospappas16) March 10, 2019

Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Κρέτσου έχει ως εξής: «Είναι ένα πραγματικό σκηνικό Χόλιγουντ. Το γεγονός ότι η πιο κεντρική πλατεία της χώρας μπορεί να μετατραπεί σε ένα στούντιο σετ, αυτό είναι ένα πολύ ισχυρό μήνυμα προς την παγκόσμια κινηματογραφική κοινότητα: ότι η Ελλάδα δεν έχει μόνο αναπτυξιακά, φορολογικά και άλλα κίνητρα επιδότησης παραγωγής, αλλά έχει και την ικανότητα, επειδή ακριβώς μπορούν να συνεργάζονται όλοι οι συναρμόδιοι φορείς -από τον δήμο της Αθήνας, το υπουργείο Δημοσίας Τάξεως, το υπουργείο Υποδομών, την τοπική επιχειρηματική κοινότητα-, ότι μπορούν να τα καταφέρουν και ότι πραγματικά, μπορούν να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις και του πιο δύσκολου και απαιτητικού κινηματογραφικού γυρίσματος».

«Born to be Murdered»: Κινηματογραφικό σκηνικό σήμερα στο Σύνταγμα-Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί (video)

«Το να βρισκόμαστε εδώ σήμερα και έχοντας μάλιστα γυρίσει ένα κομμάτι της σκηνής σε αυτό το απίστευτο μέρος, το οποίο είναι επίσης ένα σημαντικό μέρος για τη δημοκρατία είναι πολύ όμορφο. Αυτό που συμβαίνει με τον κινηματογράφο είναι ότι μπορεί να κάνει το αδύνατο δυνατό, και για να είμαι ειλικρινής χωρίς τη βοήθεια του κ. Κρέτσου και της Κυβέρνησης δεν θα ήμασταν σε θέση να προχωρήσουμε» τόνισε στην ΕΡΤ ο Λούκα Γκουαντανίνο,  παραγωγός της ταινίας.

Η πλατεία Συντάγματος και οι γύρω δρόμοι παρέμειναν κλειστοί και δεν επιτρεπόταν η κυκλοφορία σε αυτοκίνητα και πεζούς, μέχρι τις 18:00.
Η ταινία αναμένεται να προβληθεί στους κινηματογράφους το 2020, και τα γυρίσματά της θα γίνουν αποκλειστικά στην Ελλάδα.
Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕwww.ert.gr