Μάργκαρετ Άτγουντ: Ανακοίνωσε τη συνέχεια της «Ιστορίας μιας καμαριέρας»

19

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Αγαπητοί αναγνώστες, όλα όσα με έχετε κατά καιρούς ρωτήσει σχετικά με την Gilead και τους μηχανισμούς της, αποτελούν την έμπνευση γι’ αυτό το νέο βιβλίο. Σχεδόν ολόκληρη την έμπνευση, για την ακρίβεια! Η υπόλοιπη προέρχεται από τον κόσμο στον οποίον ζούμε τώρα». Με αυτή της την ανάρτηση  στο Twitter, η Καναδή συγγραφέας Μάργκαρετ Άτγουντ, ανακοίνωσε το σίκουελ του διάσημου βιβλίου της «Η Ιστορία μιας καμαριέρας» (The Handmaid’s Tale).

Yes indeed to those who asked: I’m writing a sequel to The #HandmaidsTale. #TheTestaments is set 15 years after Offred’s final scene and is narrated by three female characters. It will be published in Sept 2019. More details: pic.twitter.com/pePp0zpuif
— Margaret E. Atwood (@MargaretAtwood) November 28, 2018

Το σίκουελ θα έχει τίτλο «The Testaments» και θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο του 2019. Η πλοκή του νέου έργου θα εξελίσσεται 15 χρόνια μετά την τελική σκηνή του βιβλίου και θα έχει τρεις διαφορετικές αφηγήτριες. Το μυθιστόρημα καταλήγει αινιγματικά, με την πρωταγωνίστρια Οφφρέντ να μπαίνει μέσα σε ένα φορτηγό που ίσως την οδηγήσει στην ελευθερία. Στον επίλογο, εν έτει 2195, ένας καθηγητής δίνει διάλεξη σχετικά με την αυθεντικότητα της ιστορίας της Οφφρέντ, με βάση κάποιες κασέτες που ανακάλυψε στην πολιτεία του Μέιν.
Το πολυβραβευμένο βιβλίο της Άτγουντ «Η Ιστορία μιας καμαριέρας» κυκλοφόρησε στα μέσα της δεκαετίας του ’80 και από τότε έχει πουλήσει πάνω από οκτώ εκατομμύρια αντίτυπα μόνο στα αγγλικά. Η υπόθεσή του εξελίσσεται σε μία δυστοπική κοινωνία στην Αμερική όπου η κυβέρνηση ξαφνικά αφαιρεί τα δικαιώματα από τις γυναίκες και τις χρησιμοποιεί ως μέσα αναπαραγωγής. Το βιβλίο επανήλθε στη δημοσιότητα ως προφητικό κείμενο του νεο-συντηρητικού κύματος αλλά και λόγω της επιτυχημένης τηλεοπτικής μεταφοράς του.
ΠΗΓΗ: TheGuardian
 
 www.ert.gr