«Οι φαν αντεπιτίθενται»: Μια έκθεση από και για τους φάν του Star Wars

33

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μια νέα έκθεση από και για τους οπαδούς του Star Wars φιλοξενείται αυτόν τον καιρό και έως τις 10 Μαρτίου 2019 στο εκθεσιακό κέντρο Lafayette Drouot στο Παρίσι. Πρόκειται για την έκθεση με τίτλο «Οι φαν αντεπιτίθενται» που είναι αφιερωμένη στο σύμπαν των Star Wars.

Η ιδιαιτερότητά της έκθεσης αυτής είναι ότι την επιμέλειά της έχει αναλάβει ένας οπαδός των Star Wars, ο Ισπανός Ντάνιελ Πράδα. Γεννημένος στη Μαδρίτη, ο Πράδα είναι μέγας λάτρης της επιστημονικής φαντασίας. Από μικρός, ξεκίνησε να συλλέγει κάθε είδους αντικείμενα, όταν όμως ανακάλυψε στην εφηβεία το Star Wars, αποφάσιε να αφιερωθεί αποκλειστικά στο σύμπαν αυτό.
Η έκθεση που φιλοξενεί 600 εκθέματα, θεωρείται η μεγαλύτερη ιδιωτική συλλογή της Ευρώπης που εκτέθηκε ποτέ και απευθύνεται σε «άλλους οπαδούς, έτσι ώστε κάθε ερασιτέχνης του διάσημου έπους να μπορέσει να βυθιστεί σε αυτό το ιδιαίτερο και μαγευτικό σύμπαν. Περιλαμβάνει μοναδικά κομμάτια που έγιναν από λάτρεις του Star Wars σε όλο τον κόσμο, απίστευτες ιδιοφυΐες και ταλαντούχοι τεχνίτες που δημιούργησαν γλυπτά, μακέτες, αγαλματίδια και κοστούμια που είναι αληθινά έργα τέχνης», εξηγεί ο επιμελητής.
Στο πλαίσιο της έκθεσης διοργανώνονται εργαστήρια, διαγωνισμοί cosplay, συνέδρια και άλλες θεματικές εκδηλώσεις.

 www.ert.gr