Πρόσκληση για υποβολή ταινιών στο Φεστιβάλ Καστελλορίζου

21

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Προάγοντας την αξία της ιστορικής έρευνας, το Φεστιβάλ Ιστορικού Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου «Πέρα από τα σύνορα» απευθύνεται στους δημιουργούς ιστορικού και κοινωνικοπολιτικού ντοκιμαντέρ ανά τον κόσμο για να υποβάλουν τις ταινίες τους για το 4ο Φεστιβάλ, που θα διεξαχθεί στο ακριτικό νησί από τις 25 Αυγούστου έως και την 1η Σεπτεμβρίου 2019.
Οι αιτήσεις και οι όροι συμμετοχής είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα  και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν τις προτάσεις τους έως και την Τετάρτη 15 Μαΐου 2019.

Οι ταινίες του διαγωνισμού αξιολογούνται από Διεθνή Κριτική Επιτροπή, η οποία απονέμει δύο βραβεία, Καλύτερου Ιστορικού Ντοκιμαντέρ και Καλύτερου Κοινωνικοπολιτικού Ντοκιμαντέρ. Φέτος, πρόεδρος της Επιτροπής έχει αναλάβει ο πολυβραβευμένος Αυστραλός ντοκιμαντερίστας Νικ Τόρενς.
Το «Πέρα από τα Σύνορα» θεσμοθετήθηκε το 2016 από το Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών (ΙΔΙΣΜΕ) με τη στήριξη της Ecrans des Mondes (Παρίσι) και έδρα το ακριτικό Καστελλόριζο. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ προβάλλονται παραγωγές των πέντε τελευταίων ετών, ελληνικής, ευρωπαϊκής και παγκόσμιας κλίμακας. Παράλληλα με τις προβολές, πραγματοποιούνται ποικίλα πολιτιστικά δρώμενα στο Καστελλόριζο.
Το Φεστιβάλ αντικατοπτρίζει τη σημασία της μελέτης και καταγραφής των ιστορικών γεγονότων παγκοσμίως, με γνώμονα την κατανόηση των προκλήσεων, των ευκαιριών και των κινδύνων του πολιτικού και κοινωνικοοικονομικού γίγνεσθαι.
Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο.
 www.ert.gr