Το φετινό φεστιβάλ In-Edit ξεκινά το ταξίδι του από την Αθήνα

66

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ένα από τα πιο σημαντικά διεθνή φεστιβάλ μουσικού ντοκιμαντέρ, το In-Edit Festival που ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο και καταλήγει κάθε χρόνο στη Βαρκελώνη, ξεκινά φέτος από την Αθήνα. Από τις 6 έως τις 10 Φεβρουαρίου, στον κινηματογράφο Άστορ θα προβληθούν τα μουσικά ντοκιμαντέρ που έχουν κάνει τη μεγαλύτερη αίσθηση το τελευταίο διάστημα σε διεθνές επίπεδο.

Το φεστιβάλ ανοίγει το ντοκιμαντέρ «Elvis Presley: The King» του Γιουτζίν Τζαρέκι, ένα μουσικό road trip παρέα με τον Ελβις Πρίσλεϊ, ενώ το «Blue Note Records: Beyond the Notes» θα κλείσει τη διοργάνωση. Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει ντοκιμαντέρ για τον Τζον Λέννον και τη Γιόκο Όνο, τους Radiohead, τον Eric Clapton, τη M.I.A., τον Τζο Στράμερ των Clash καθώς και ταινίες για διάφορα μουσικά είδη όπως είναι το ska, ή η soul σκηνή της Αιθιοπίας και το queercore πανκ κίνημα. Εκτός από τις προβολές, οι θεατές του φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν συναυλίες, παρουσιάσεις και DJ sets.

INFO
Εισιτήρια: 7 ευρώ (η διάθεση των εισιτηρίων γίνεται στα εκδοτήρια του κινηματογράφου «ΑΣΤΟΡ» (Στοά Κοραή), και ηλεκτρονικά μέσω www.viva.gr).
 
 
 
 
 
 
 www.ert.gr