Υποψήφιος για το βρετανικό θεατρικό βραβείο Λόρενς Ολίβιε ο Δημήτρης Παπαϊωάννου

25

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο κορυφαίος χορογράφος Δημήτρης Παπαϊωάννου είναι υποψήφιος για το βρετανικό θεατρικό βραβείο Λόρενς Ολίβιε, στην κατηγορία “Outstanding Αchievement in Dance” (Εξαίρετο Επίτευγμα στον Χορό) με τη χορογραφία του για το “The Great Tamer” (Ο Μεγάλος Δαμαστής).
Η παράστασή του που έκανε πρεμιέρα στο Sadler’s Wells στο Λονδίνο, έλαβε διθυραμβικές κριτικές, με την εφημερίδα The Guardian να δίνει τέσσερα αστεράκια. Εκτός από τον Έλληνα χορογράφο, το ίδιο βραβείο διεκδικούν ο Άκραμ Καν με το έργο του “Xenos” και ο Τζον Μακφαρλέιν με τη «Λίμνη των Κύκνων». Οι νικητές των βραβείων θα ανακοινωθούν στις 7 Απριλίου, την ημέρα της απονομής, στο Λονδίνο.

Παράλληλα, ο Δημήτρης Παπαϊωάννου έχει ανακοινώσει ακρόαση όπου αναζητά άνδρες ερμηνευτές για το καινούργιο του έργο. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι μεταξύ 18 και 45 ετών, να μιλούν αγγλικά, να έχουν εκπαιδευτεί στην κίνηση (χορευτής, ηθοποιός, ακροβάτης κλπ), να έχουν δυνατή τεχνική και να είναι σε εξαιρετική φυσική κατάσταση. Επιπλέον θα πρέπει να είναι διαθέσιμοι από αρχές Δεκεμβρίου 2019 μέχρι και τον Ιούλιο του 2022 για πρόβες και παραστάσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι πρόβες και οι πρώτες παραστάσεις θα γίνουν στην Αθήνα.
Η αίτηση θα πρέπει να συνοδεύεται από ένα σύντομο βιογραφικό, τρεις φωτογραφίες (πορτρέτο, ολόσωμη και ολόσωμη με μαγιό), ένα video link με πρόσφατο δείγμα της δουλειάς του ενδιαφερόμενου. Η αίτηση πρέπει να σταλεί μέχρι τις 10 Μαρτίου 2019 στις 6 μ.μ, μόνο με email στο: auditions@dimitrispapaioannou.com
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.
 www.ert.gr