Άνοιξαν σήμερα Πέμπτη, τα διαγνωστικά κέντρα, όμως για τα παραμπεπτικά του ΕΟΠΥΥ οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να πληρώνουν για το κόστος των εξετάσεων. Θα καταβάλλουν, δηλαδή την ασφαλιστική τιμή, όχι όμως το 15% της συμμετοχής, όπως αποφασίστηκε. Στη συνέχεια, με την απόδειξη θα πρέπει να διεκδικήσουν τα ποσά αυτά από τον Οργανισμό.

340

Σημειώνεται ότι εξαιρούνται από τη νέα αυτή μορφή κινητοποιήσεων οι ευπαθείς ομάδες, περιστατικά που αφορούν ασθενείς που βρίσκονται σε κίνδυνο ή αντιμετωπίζουν κάποιο οξύ πρόβλημα υγείας όπως καρκινοπαθείς κ.α.

Σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου αποφασίστηκαν τα εξής:

Τα διαγνωστικά εργαστήρια θα είναι ανοιχτά από σήμερα, Πέμπτη 13 Ιουνίου.

Την επ’ αόριστον αναστολή εκτέλεσης παραπεμπτικών του ΕΟΠΥΥ από σήμερα, ως ύστατη λύση βιωσιμότητας των εργαστηριακών δομών. 

Την απαλλαγή των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, από τη συμμετοχή 15% που πλήρωναν μέχρι σήμερα. 
 Σημειώνεται δε ότι οι ασφαλισμένοι θα εξυπηρετούνται καταβάλλοντας στο συμβεβλημένο εργαστήριο το αντίτιμο που αναγράφεται στο παραπεμπτικό παρακλινικών εξετάσεων και αφορά ΣΤΟ 85% ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΟΥ του ΕΟΠΥΥ, εν συνεχεία θα λαμβάνουν την απόδειξη όπου θα την καταθέτουν στον ΕΟΠΥΥ προκειμένου να εισπράξει τα χρήματα του.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου συστήνει στους ιατρούς μέλη του να εξαιρούν κατά την κρίση τους, επείγοντα περιστατικά και τις ευπαθείς ομάδες.