Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει από χθες στο νησί της Ρόδου η πληροφορία ότι η Εθνική Τράπεζα προτίθεται να αναστείλει τη λειτουργία του υποκαταστήματός της και στ’ Αφάντου.

415

Ήδη για το θέμα έχει προβεί σε καταγγελία, με επιστολή του, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Αναστάσιος Σπανός, ο οποίος  ζητά από τους αρμόδιους της τράπεζας να αναθεωρήσουν την απόφασή τους καθώς όπως τονίζει « είναι αψυχολόγητη, άδικη, επιζήμια τόσο για την τράπεζά σας όσο και για τον τόπο μας».

Την αντίθεσή του εκφράζει, με σχετική ανακοίνωση και ο υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάνος Κόνσολας. Όπως επισημαίνει πρόκειται για μια κίνηση που δημιουργεί προβλήματα στις συναλλαγές των πολιτών, αλλά και στην οικονομική και επιχειρηματική δραστηριότητα και η οποία έρχεται σαν συνέχεια ανάλογων κινήσεων όπως αυτή της αναστολής λειτουργίας του υποκαταστήματος Εθνικής Τράπεζας στην Κρεμαστή.

Μάλιστα, ο κ. Κόνσολας είχε προβεί σε έντονο διάβημα προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας, τονίζοντας ότι το δικαίωμα αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών της δεν μπορεί να παραβιάζει το δικαίωμα των πελατών και των επισκεπτών της να εξυπηρετούνται στις συναλλαγές τους.

Για το θέμα αυτό ανακοίνωσή εξέδωσε και ο Πρόεδρος του Σωματείου των ξενοδοχοϋπαλλήλων κ. Θανάσης Σταμούλης.

Όπως τονίζει, ήδη με το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Κρεμαστής χιλιάδες εργαζόμενοι ξενοδοχοϋπάλληλοι της Βορειοδυτικής πλευράς του νησιού ταλαιπωρούνται αφού είναι αναγκασμένοι να μεταβαίνουν σε άλλα καταστήματα.  Το ίδιο θα συμβεί και με το υποκατάστημα στ’ Αφάντου όπου τόσο οι κάτοικοι του, ξενοδοχοϋπάλληλοι, όσο και των γύρω χωριών θα είναι υποχρεωμένοι να μεταβαίνουν στο υποκατάστημα Αρχαγγέλου, από το οποίο εξυπηρετούνται όλα τα χωριά της Νοτιοανατολικής πλευράς.

Μετά τα παραπάνω, ζητούν από την Εθνική Τράπεζα να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση της. Σε διαφορετική περίπτωση, δηλώνουν ότι θα επανεξετάσουν τη στάση τους ως πελάτης της ενώ θα δώσουν σχετικές οδηγίες και στα περίπου 15.000 μέλη τους που εξυπηρετούνται από την Εθνική Τράπεζα.