Για παράνομη κατακράτηση κατηγορείται δάσκαλος που συνελήφθη προχθές το πρωί στη Ρόδο, καθώς κλείδωσε μέσα στην τάξη 9χρονο μαθητή και έφυγε! Το περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής 7 Ιουνίου σε δημοτικό σχολείο της πόλης της Ρόδου.

146

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλαν στη «Ροδιακή» οι γονείς, οι οποίοι έχουν ήδη καταθέσει μήνυση εναντίων του εκπαιδευτικού, ήταν η ώρα που θα σχόλαγαν τα παιδιά και τότε ο δάσκαλος φέρεται να είπε στα παιδιά «θα μετρήσω έως το τρία και όποιος δεν έχει βγει έξω, θα τον κλειδώσω μέσα»!

Και έτσι έκανε. Ο 9χρονος μαθητής ο οποίος δεν είχε προλάβει να κλείσει την τσάντα του, δεν πρόλαβε φυσικά και να βγει έξω από την αίθουσα. Ο δάσκαλος – σύμφωνα με την καταγγελία- κλείδωσε κανονικά την πόρτα της αίθουσας και παρέδωσε τα κλειδιά στη διεύθυνση του σχολείου, ενώ το παιδί βρισκόταν μέσα σε αυτήν! Για περίπου 20 λεπτά καταγγέλλουν οι γονείς ότι έμεινε το παιδί τους μέσα στην τάξη, φωνάζοντας για να του ανοίξουν, ενώ τελικά τις φωνές του άκουσε άλλη δασκάλα η οποία και μερίμνησε για να βγει από τη τάξη ο μαθητής. Σημειώνεται πως ο δάσκαλος συνελήφθη μετά τη μήνυση που κατατέθηκε σε βάρος του και αφέθηκε ελεύθερος με εντολή του εισαγγελέα, ενώ ο ίδιος αρνείται τα όσα του καταλογίζονται.