Η πρόεδρος του ΣτΕ Αικατερίνη Σακελλαροπούλου είναι η επιλογή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

36

Όπως τόνισε χθες το απόγευμα στη διάρκεια του έκτακτου διαγγέλματος προς τον ελληνικό λαό, πρόκειται για μια υπερκομματική, προοδευτική και συναινετική πρόταση για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι είναι περήφανος που προτείνει την πρώτη Ελληνίδα Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Πρόκειται για μια διακεκριμένη επιστήμων, ενεργό πολίτη και σηματοδοτεί την απόρριψη των διακρίσεων εις βάρος των γυναικών, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις να εξετάσουν την προσωπικότητα, το επιστημονικό έργο και την κοινωνική παρουσία μιας αυτοδημιούργητης γυναίκας. Επισήμανε, δε, ότι υπάρχει περιθώριο για συναίνεση και κάλεσε την αντιπολίτευση να συναινέσει στο πρόσωπο της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, επιτρέποντας στη Βουλή να γράψει ιστορία.

Άκρως τιμητική, χαρακτήρισε η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου με δήλωσή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, την επιλογή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να την προτείνει εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ ως υποψήφια για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, τονίζοντας ότι «με την πρόταση αυτή τιμάται, στο πρόσωπό μου, τόσο η Δικαιοσύνη όσο και η σύγχρονη Ελληνίδα».