Θέμα ηθικής τάξης ανέκυψε με το δάσκαλο που κατηγορείτε από γονείς 9χρονου μαθητή, για παράνομη κατακράτηση ανηλίκου μέσα στην τάξη, που σημειώθηκε τον περασμένο Ιουνίου σε δημοτικό σχολείο της πόλης της Ρόδου και είχε ως αποτέλεσμα το θέμα να πάρει πανελλήνιες διαστάσεις.

76

Παρά το γεγονός ότι εκκρεμούν σε βάρος του κατηγόριες πλημμεληματικού χαρακτήρα και η ένορκη διοικητική εξέταση δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, εντούτοις ο εκπαιδευτικός, καλείται από τη Διεύθυνση του Σχολείου κατά τη νέα σχολική χρονιά να συνεχίσει να διδάσκει την ίδια τάξη που φοιτά το παιδί.
Το γεγονός αυτό εξόργισε τους γονείς του μικρού μαθητή, που ζητούν τουλάχιστον να αλλάξει δάσκαλο η τάξη του παιδιού τους, καθώς εξαιτίας του στρες και του νευρικού κλονισμού που υπέστη από την σοβαρή αμέλεια του συγκεκριμένου δασκάλου, το παιδί δεν θέλει να πάει σχολείο και να παρακολουθήσει κανονικά τα μαθήματα του στην τάξη.
Για το θέμα ενημερώθηκαν τόσο η Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου όσο και η Υφυπουργός Παιδείας κα Σοφία Ζαχαράκη, που καλούνται να δώσουν λύση στο μείζον αυτό θέμα, λίγο πριν ανοίξουν τα σχολεία.