Θερμής υποδοχής έτυχε το Σαββατοκύριακο στην περιοχή μας ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος το Σάββατο πρωί έφθασε στη Ρόδο, το απόγευμα μετέβη στο Καστελόριζο όπου διανυκτέρευσε και χθες, Κυριακή, περιόδευσε σε Κάλυμνο και Κω.

88

Ο κ. Μητσοτάκης  με δήλωση του από το Καστελλόριζο έστειλε μήνυμα με σαφείς αποδέκτες. «Το Καστελόριζο –είπε- έχει όλα τα απαράβατα δικαιώματα που προβλέπει το Διεθνές Δίκαιο της θάλασσας και αυτά τα δικαιώματα θα τα υπερασπιστούμε απόλυτα από κάθε αμφισβήτηση και κάθε πρόκληση», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ. 

Ο κ. Μητσοτάκης, μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου με εκπροσώπους φορέων και παραγωγικών τάξεων ανακοίνωσε το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στις επικείμενες εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Υποψήφιοι στα Δωδεκάνησα, θα είναι:
– O  νυν βουλευτής κ. Μάνος Κόνσολας.
– Οι πρώην βουλευτές Βασίλης Υψηλάντης, Μίκα Ιατρίδη και Γιάννης Παππάς.
– Η καθηγήτρια του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου Τόνια Μοροπούλου.
– Ο αρχιτέκτονας Αντώνης Γιαννικουρής και η δικηγόρος Ελένη Μαυρόγαλου (από την Πάτμο).


Με την ανακοίνωσή του ως  υποψήφιος  βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας  στα Δωδεκάνησα ο Βασίλης Α. Υψηλάντης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

« Με ιδιαίτερο αίσθημα ευθύνης δέχθηκα την τιμητική πρόταση του Προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη για συστράτευσή μου, κατά τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές,  στο ψηφοδέλτιο νίκης της Νέας Δημοκρατίας στα Δωδεκάνησα.

Οι συμπατριώτες μας γνωρίζουν την αποτελεσματικότητα  των  διαρκών και ανιδιοτελών  αγώνων μου  για τα νησιά μας.

Θέτω και πάλι όλες μου τις δυνάμεις, τη γνώση και την εμπειρία μου για την προκοπή και την περαιτέρω τους ανάπτυξη. 

Ζητώ τη στήριξη και τη ψήφο όλων των Δωδεκανησίων για να μπορέσει η χώρα μας και ο τόπος μας να πάει και πάλι μπροστά».

Δήλωση έκανε και η κα. Μίκα Ιατρίδη στην οποία αναφέρει τα εξής:

«Από τα νησιά μας ξεκινά η Ελλάδα μας! Είναι μεγάλη τιμή για μένα, που η Νέα Δημοκρατία και ο πρόεδρος μας Κυριάκος Μητσοτάκης, μου δίνουν την ευκαιρία να συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στο νομό μας. Ένα ψηφοδέλτιο ισχυρό, ένα ψηφοδέλτιο ικανό, ένα ψηφοδέλτιο που μπορεί να πάει μπροστά τα νησιά μας. Σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο για τη χώρα μας, θα καταθέσω την ψυχή μου, μαζί με τα στελέχη της παράταξης μας, για ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μου, για τα Δωδεκάνησά μας. Από σήμερα, ξεκινάμε το αύριο των νησιών μας, υπεύθυνα και ολόψυχα!»

Τέλος και ο κ. Ιωάννης Παππάς σε δήλωση του με αφορμή την υποψηφιότητα του στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές αναφέρει: «Αποτελεί για εμένα ιδιαίτερη τιμή η εμπιστοσύνη του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στο πρόσωπό μου με τη συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στα Δωδεκάνησα. Τον ευχαριστώ θερμά. Οφείλουμε όλες και όλοι να δώσουμε τον αγώνα στο πλευρό του αυριανού πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ώστε να επέλθει η απαραίτητη, για τον τόπο μας, πολιτική αλλαγή μετά τα καταστροφικά χρόνια διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ. Θα παλέψουμε για την Ελλάδα των άξιων και των αξιών και όχι των «βολεμένων» και των «μπαχαλάκηδων». Δεσμεύομαι προσωπικά ότι θα πράξω ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για την ανάπτυξη των νησιών μας και την αξιοπρεπή διαβίωση των ακριτών μας που είναι οι καθημερινοί «αφανείς ήρωες» της πατρίδας μας».

Κατά τη σύσκεψη στο Επιμελητήριο, ο κ. Μητσοτάκης είπε, μεταξύ άλλων, ότι προτίθεται να πιέσει ασφυκτικά το ΤΑΙΠΕΔ για την ολοκλήρωση της διαδικασίας για την αξιοποίηση του γκολφ Αφάντου. Όσο αφορά στα λιμάνια τόνισε ότι αυτό της Ρόδου πρέπει να είναι ένα από τα 6 λιμάνια home-port της χώρας ενώ για το αεροδρόμιο «Διαγόρας» είπε ότι η Fraport έχει αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις και θα πρέπει να τις τηρήσει.

Όσο αφορά στην ανταγωνιστικότητα του τουριστικού προϊόντος, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι πρόθεσή τους είναι να μειώσουν τον φόρο εισοδήματος από το 28% στο 20%, τον φόρο στα μερίσματα από το 10% στο 5%, συνολικά το ΦΠΑ στην εστίαση σε πρώτη φάση στο 13% και εντός μία τετραετίας φιλοδοξεί να πάμε σε συντελεστές ΦΠΑ 22% και 11%. προφανώς διατηρώντας τον υπερκατώτατο για τις λίγες κατηγορίες προϊόντων που βρίσκονται στο 6%.

Για τη νησιωτική ανταγωνιστικότητα, θύμισε ότι ως παράταξη έδωσαν έναν μεγάλο αγώνα και κατάφεραν να κρατήσουν τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ για τα νησιά, θέμα που, όπως είπε, θα πρέπει να ξανασυζητήσουν με την Ε.Ε., στο πλαίσιο, όμως, μιας συνολικής και πιο προχωρημένης πολιτικής που θα αφορά συνολικά τη νησιωτικότητα.