«Καυστικές απαντήσεις Χατζημάρκου

45

Απάντηση στις παρατάξεις της μειοψηφίας του περιφερειακού συμβουλίου και τους ανεξάρτητους συμβούλους που δεν παρέστησαν στην προχθεσινή συνεδρίαση του οργάνου στη Σύρο και εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση, έδωσε χθες, κατά τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος, σε «καυστικό» τόνο.

Μεταξύ άλλων, έκανε λόγο για «διαζύγιο με τη σοβαρότητα» και για μία «υπερφίαλη πολιτική ατζέντα».

«Μπορεί να μην έκανα παρέα με τον Δήμαρχο Ρόδου αλλά πείτε μου που έχω αδικήσει το νησί και σε τι  δεν έχω προστρέξει», απάντησε χθες ο κ. Χατζημάρκος ερωτηθείς για τις σχέσεις Δήμου-Περιφέρειας. Ο Περιφερειάρχης διαβεβαίωσε ότι, παρά τα όσα λέγονται και γράφονται, το επίπεδο συνεργασίας μεταξύ Α’ και Β’ βαθμού που υπάρχει στο Νότιο Αιγαίο δεν υπάρχει πουθενά στην Ελλάδα και τόνισε ότι δεν θα πρέπει να αδικούμε αυτό που γίνεται.

Ο Περιφερειάρχης έκανε γνωστό, επίσης χθες, ότι η Fraport έχει ξεκινήσει ένα πολύ μεγάλο και ακριβό πλάνο καταγραφής όλων των χαρακτηριστικών των επιβατών και της διαδρομής και συμφώνησαν να διαθέσει στοιχεία στην Περιφέρεια τα οποία θα τους χρησιμεύσουν ως εργαλείο.

Πρόσφατα ο ίδιος είχε συνάντηση με στελέχη της στην Αθήνα, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Λεονταρίτη και την Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κα Παπαβασιλείου, κατά την οποία και συμφωνήθηκε η προσέλκυση Εταιριών και πτήσεων μια και τα αεροδρόμια στην περιοχή μας υπολειτουργούν έξι μήνες το χρόνο.

Με αφορμή το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης για τη διοικητική μεταρρύθμιση, «Κλεισθένης 1», ο Περιφερειάρχης δήλωσε ότι για το Νότιο Αιγαίο ο Υπουργός Εσωτερικών έχει αποκλείσει το «σπάσιμο» της εκλογικής περιφέρειας, και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «δεν μας λείπουν νέα σύνορα, μας λείπει το όπου είμαστε να μπορούμε να παράξουμε έργο».