Με λαμπρότητα και επισημότητα έγινε και φέτος ο εορτασμός των Θεοφανείων σε ολόκληρο το νησί της Ρόδου. Η τελετή για το Μέγα Αγιασμό ξεκίνησε στις 10.30 το πρωί στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ρόδου κ. Κύριλλου και περίπου στις 11 το πρωί, πραγματοποιήθηκε  στην προβλήτα πίσω από την Περιφέρεια δέηση και έγινε η ρίψη του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα για τον καθαγιασμό των υδάτων.

44

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε η τελετή καθαγιασμού των υδάτων στο τουριστικό λιμάνι της Ρόδου από τον πάτερ Χρήστο Σιάννα του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Παλιάς Πόλης Ρόδου. Βούτηξαν πάνω απο 20 συμπολίτες μας για την ανάσυρση του Σταυρού, ενώ ο Γιώργος Μανωλάκης ήταν εκείνος που έπιασε πρώτος το Σταυρό.

Τέλος λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε και ο καθαγιασμός των υδάτων στη Νέα Μαρίνα της Ρόδου. Η εκδήλωση του Αγιασμού των υδάτων και η ρίψη του Τιμίου Σταυρού, έγινε από τον αρχιμανδρίτη Αμφιλόγιο Πίκια, από την Ιερά Μονή Αγίου Νεκταρίου Πόλεως Ρόδου, ενώ ο συμπολίτης μας Νίκος Κοτσάνης ήταν εκείνος που κατάφερε να ανελκύσει τον σταυρό.