Μ. Παπαβασιλείου: « Το Νότιο Αιγαίο είναι η ατμομηχανή της Ελλάδας»

62

Χρονιά ρεκόρ για το Νότιο Αιγαίο ήταν το 2018, σύμφωνα με την Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, Μαριέτα Παπαβασιλείου. Σύμφωνα με τα στοιχεία από την Τράπεζα της Ελλάδος, το πρώτο εννιάμηνο της περυσινής χρονιάς έχει παρουσιάσει μία αύξηση της τάξεως του 21,5%, που αντιστοιχεί σε ποσό εισπράξεων γύρω στα 4 δις ευρώ.

«Το Νότιο Αιγαίο είναι αυτή τη στιγμή η ατμομηχανή της Ελλάδας, είναι η πρώτη περιφέρεια σε εισπράξεις, με δεύτερη την Κρήτη η οποία έχει παρουσιάσει μία μείωση 4% και είναι πίσω από το Νότιο Αιγαίο κατά 1,2 δις ευρώ», δήλωσε η κα Παπαβασιλείου και  έκανε λόγο για μία μεγάλη επιτυχία η οποία οφείλεται σε συλλογική προσπάθεια.

Ικανοποιητικά τα μηνύματα από τις εκθέσεις τουρισμού για το 2019….

Πολύ ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα και για το 2019 αφού τα slots στο αεροδρόμιο εξακολουθούν και δείχνουν αυξητική πορεία, παρά την τόσο μεγάλη αύξηση πέρυσι. Έτσι, τώρα όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην έκθεση-βαρόμετρο του Βερολίνου το Μάρτιο, όπου θα φανεί πως θα εξελιχθούν οι πτήσεις και τι δυναμικότητα θα πετύχουμε για το 2019. Αυτή τη στιγμή από τις εκθέσεις, σε όλες τις αγορές που έχει πάει η Περιφέρεια διαπιστώνεται αύξηση, όπως είπε η Αντιπεριφερειάρχης.