Οι μαθητές της κοινότητας Λαέρμων μετακινούνταν καθημερινά για την προσέλευση τους στο δημοτικό σχολείο της Λάρδου και το γυμνάσιο Γενναδίου με λεωφορείο Δήμου Ρόδου το οποίο εδώ και αρκετό καιρό είχε κριθεί ακατάλληλο για τη μεταφορά μαθητών .

750

Η άδεια για το συγκεκριμένο όχημα ήταν για μεταφορά προσωπικού και δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις ασφαλείας για τη μεταφορά μαθητών ,ενώ ήταν πολύ παλιό και οι βλάβες του ήταν συνεχείς και σοβαρές με αποτέλεσμα οι μαθητές να χάνουν πολύτιμες μέρες από την σχολική χρονιά .

           Από τον Ιούνιο μεταφέρθηκε στις εγκαταστάσεις του Δήμου Ρόδου για συντήρηση ,ενώ με έγγραφο μας ζητήθηκε η προμήθεια νέου ή έστω η αντικατάσταση του με κάποιο ασφαλές η προηγούμενη δημοτική αρχή δεν μερίμνησε για κάτι τέτοιο ούτε και επικοινώνησε με τη περιφέρεια Ν. Αιγαίου  για κάτι ανάλογο .

           Μόλις τη προηγούμενη εβδομάδα ενημερωθήκαμε με έγγραφο του Δήμου Ρόδου ότι δεν είναι δυνατή η δρομολόγηση νέου λεωφορείου από τη πλευρά του Δήμου και ότι αρμόδια είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου η οποία σε επικοινωνία που είχαμε με στελέχη της ,με τη σειρά της μας ενημέρωσε ότι δεν υπάρχει διαθέσιμο σχολικό αλλά ούτε και άλλη λύση για τη μεταφορά μαθητών με αποτέλεσμα οι λιγοστοί μαθητές των Λαέρμων να μην πηγαίνουν στα σχολεία τους προκαλώντας δυσαρέσκεια γονέων , μαθητών και κατοίκων . 

Ο πρόεδρος Κοινότητας Λαέρμων

ΠΑΤΟΥΝΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ