Οι σπουδαστές του θεατρικού εργαστηρίου «Αγιούτο» στον Παλμό 99,5FM! Αύριο Σάββατο 13 Απριλίου τις ώρες 12:00 με 14:00 η εκπομπή «Ταξίδι στα FM» θα φιλοξενήσει στο studio του Παλμού τους πρώτους σπουδαστές του εργαστηρίου Αγιούτο του Πέτρου Μπουσουλόπουλου.

229

Ο Πέτρος Μπουσουλόπουλος εμπνεύστηκε τη δημιουργία ενός χώρου τέχνης και επικοινωνίας στη Ρόδο και κάπως έτσι προέκυψε το Θεατρικό Εργαστήρι «Αγιούτο». Παρακολουθώντας την ταινία «Απέραντο Γαλάζιο» ήρθε η ιδέα για το όνομα Αγιούτο. Στη χαρακτηριστική σκηνή, με φόντο το Αιγαίο, ένα μικρό παιδί φωνάζει: «aiuto-aiuto» – δηλ. «βοήθεια»-. H ανάγκη για βοήθεια που όλοι χρειαζόμαστε, μας προσφέρεται απλόχερα μέσα από την ενασχόλησή μας με την τέχνη και το μοίρασμα αυτής της ωραίας εμπειρίας με άλλους ανθρώπους. Το θέατρο σαν μορφή έκφρασης και τέχνης, βοηθάει τους ανθρώπους να έρχονται κοντά και να μοιράζονται τα συναισθήματά τους. Κάπως έτσι προέκυψε το όνομα, που συνδέεται και με το έντονο Ιταλικό στοιχείο στα Δωδεκάνησα!!! Το Θεατρικό Εργαστήρι Αγιούτο , αποτελείται από μια ομάδα καταξιωμένων ηθοποιών και εξειδικευμένων θεατρολόγων. Έχουν δημιουργήσει τμήματα για παιδιά, εφήβους, ενηλίκους και άτομα με κινητικές και νοητικές ιδιαιτερότητες. Στόχος του Θεατρικού Εργαστήριου Αγιούτο είναι να καταφέρει μέσω του αυτοσχεδιασμού, του παιχνιδιού και των μαθημάτων υποκριτικής, να «ανεβάσει», όπως γίνεται και στις δραματικές σχολές, παραστάσεις με αποσπάσματα από θεατρικά έργα, στα οποία θα συμμετέχουν οι μαθητές όλων των ηλικιών. Προετοιμασία για εισαγωγικές εξετάσεις, ακροάσεις σε δραματικές σχολές. Σεμινάρια Τεχνών.

Πηγή (Εφημερίδα Ροδιακή): Πέρα του αναμενόμενου ήταν η επιτυχία που σημείωσε η παράσταση «Ρώσικη Ρουλέτα», από τα μέλη του Θεατρικού εργαστηρίου «Αγιούτο» του Πέτρου Μπουσουλόπουλου για αυτό και οι συντελεστές της αποφάσισαν την παράτασή της! Η παράσταση αποτελείται από διασκευασμένα μονόπρακτα με κωμική διάθεση βασισμένα σε διηγήματα του Άντον Τσέχωφ, σε επιμέλεια του ίδιου του Πέτρου Μπουσουλόπουλου και σκηνοθεσία της Σοφίας Γαλανάκη, με πρωταγωνιστές τα παιδιά του Θεατρικού εργαστηρίου. Διαβάστε εδώ:
https://www.rodiaki.gr/article/412115/epityxia-pera-apo-to-anamenomeno-gia-th-rwsikh-royleta-sth-rodo

Την εκπομπή μπορείτε να την ακούσετε ζωντανά από τη σελίδα του σταθμού www.palmosnews.com (live24.gr) καθώς και από ζωντανή μετάδοση από την υπηρεσία Facebook Live  (Ζωντανή μετάδοση – Live streaming). Γίνετε φίλοι της σελίδας μας (Γράψτε: Παλμός Ρόδος Ραδιόφωνο …. κλικ «Μου Αρέσει») και παρακολουθήστε όλες τις συνεντεύξεις του Παλμού 99,5 FM!!!