Ορατός είναι πλέον ο κίνδυνος για παύση της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ έπειτα από δεκαπέντε χρόνια λειτουργίας αφού ως γνωστόν δεν κατατέθηκε τελικά η τροπολογία στην οποία όλοι προσέβλεπαν για την παράταση του καταστατικού της.

99

Τη στενοχώρια και την πικρία του εξέφρασε, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χθες, ο Πρόεδρος της Εταιρίας, Αντιδήμαρχος, κ. Αγαπητός Πάλλας, λέγοντας ότι δεν υπήρξε πολιτική βούληση.

Χθες, ο ίδιος είχε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο για το θέμα αυτό ενώ θα επιδιώξει να έχει και με το νέο Δήμαρχο Ρόδου, κ. Αντώνη Καμπουράκη, προκειμένου να τους ενημερώσει και να συναποφασίσουν για τις ενέργειες που θα γίνουν από εδώ και πέρα.

Παράλληλα, θα ξεκινήσει την προετοιμασία για την καταγραφή όλων των περιουσιακών στοιχείων της Εταιρίας και μέχρι τις 15 Αυγούστου θα έχουν τελειώσει όλα, όπως είπε ο κ. Πάλλας και δήλωσε: «Δεν θα φθάσω, όμως, στο σημείο λήγοντας η θητεία μου σαν Πρόεδρος της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ 31 Αυγούστου, να ρισκάρω πρώτα απ’ όλα την οικογένειά μου, την προσωπικότητά μου και να κατηγορηθώ για παράβαση καθήκοντος»!

Συνάντηση είχαν χθες το μεσημέρι εκπρόσωποι των εργαζομένων της Εταιρίας και με τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο κ. Χρήστο Ευστρατίου ο οποίος είπε ότι έχει συζητήσει το θέμα με τον Περιφερειάρχη και μετά τις εθνικές εκλογές θα θέσουν το θέμα στο νέο αρμόδιο Υπουργό ζητώντας να γίνει νομοθετική ρύθμιση.

Για επιβεβαίωση του ΠΑΜΕ που ζητούσε οι εργαζόμενοι στην ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ να μεταφερθούν στον Δήμο ως αορίστου χρόνου γιατί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, έκανε λόγο σε δηλώσεις της η εκπρόσωπος της ΔΑΣ ΟΤΑ κα Ντέπυ Μιχαηλίδη.

«Για ένα θανάσιμο πλήγμα στην Εταιρία, παρά τις διαβεβαιώσεις που παρακολουθήσαμε επί μήνες για την κατάθεση της τροπολογίας, κάνει λόγο σε δήλωσή της η υποψήφια βουλευτής Δωδεκανήσου του ΚΙΝΑΛ και Λίτσα Φτακλάκη.

«Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε τη μοναδική ικανότητα που τη διέκρινε καθ’ όλη τη θητεία της. Αυτή της διάλυσης και όχι της σύνθεσης», αναφέρει και τονίζει ότι το Κίνημα Αλλαγής θα σταθεί αρωγός στους εργαζόμενους και θα συμβάλει ώστε έστω και μετά τις εθνικές εκλογές να κατατεθεί η περιβόητη τροπολογία που θα παρατείνει την ισχύ του καταστατικού της εταιρείας.