Ο περιορισμός των μεταναστευτικών ροών και η άμεση αποσυμφόρηση των νησιών αποτελούν προτεραιότητα της κυβέρνησης το επόμενο διάστημα. Αυτό επισήμανε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, σε χαιρετισμό του κατά την έναρξη των εργασιών του 1ου Γενικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων.

51

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, ο κ. Μηταράκης σημείωσε ότι για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός, «είναι απαραίτητα δύο πράγματα, πρώτον, η αποτελεσματικότερη φύλαξη των συνόρων μας και, δεύτερον, οι άμεσες επιστροφές όσων δε δικαιούνται διεθνούς προστασίας».

Τέλος, ο υπουργός ευχαρίστησε θερμά το αστυνομικό σώμα στο σύνολο του για τον ενεργό του ρόλο στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.
Στο μεταξύ, τη διαμαρτυρία τους εξέφρασαν χτες το μεσημέρι οι κάτοικοι της Λέρου και της Κω, στην προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων στο Βόρειο και Νότιο Αιγαίο ενάντια στις αποφάσεις της κυβέρνησης για τις νέες δομές φιλοξενίας προσφύγων.