Σήμερα, Τρίτη, στις 12:00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί στο Προεδρικό Μέγαρο η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης η οποία απαριθμεί συνολικά 50 στελέχη. Από αυτούς, 18 είναι υπουργοί, 2 αναπληρωτές υπουργοί και 29 υφυπουργοί.

58

Ο κ. Μητσοτάκης έβαλε 5 γυναίκες στο υπουργικό συμβούλιο, οι δύο από τις οποίες είναι υπουργοί. Ακόμη, στο υπουργικό συμβούλιο ορίστηκαν 21 εξωκοινοβουλευτικά στελέχη. Οι τρεις από αυτούς είναι υπουργοί και οι 18 υφυπουργοί. 

Επίσης σήμερα θα γίνουν και οι τελετές παράδοσης παραλαβής ενώ η πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου σε πλήρη σύνθεση θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη, στη Βουλή, στις 11 το πρωί. Ακόμη, η ΝΔ ανακοίνωσε ότι θα προτείνει για πρόεδρο της Βουλής τον βουλευτή Ιωαννίνων, Κωνσταντίνο Τασούλα.

Μετά την ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης και της Υπουργοποίησής του αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Κόνσολας:«Ο νέος Πρωθυπουργός της χώρας, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μου έκανε την μεγάλη τιμή να με συμπεριλάβει στο κυβερνητικό σχήμα. Είναι μια τιμή που αντανάκλαση στο νησιωτικό χώρο, τον οποίο εκπροσωπώ στο Κοινοβούλιο. Αισθάνομαι απόλυτα το βάρος των ευθυνών που αναλαμβάνω. Για μένα ο τουρισμός αποτελεί έναν τομέα στον οποίο αφιέρωσα ένα μεγάλο μέρος της πολιτικής μου δραστηριότητας, συμβάλλοντας στην διαμόρφωση των προγραμματικών μας θέσεων. Στόχος μου είναι να παράξω ουσιαστικό, ορατό και μετρήσιμο έργο. Να τιμήσω την εμπιστοσύνη του Πρωθυπουργού και να ανταποκριθώ στις μεγάλες και υψηλές προσδοκίες των πολιτών και των ανθρώπων του τουρισμού».

Επίσης σε δήλωσή του ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Βασίλης Υψηλάντης, ευχαριστεί τους Δωδεκανήσιους για τη μεγάλη τιμή να τον εκλέξουν για τρίτη φορά στο Κοινοβούλιο και τονίζει ότι η μεγάλη αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας σηματοδοτεί την απαρχή μιας αναζωογονητικής περιόδου για τη χώρα μας. 

Ακόμη, δεσμεύεται να δώσει όλες του τις δυνάμεις για την προκοπή των Δωδεκανησίων και την ανάπτυξη των νησιών μας. 

«Θα είμαι κοντά τους στην ανατροπή μιας σκληρής πραγματικότητας που καθήλωσε και έδιωξε ό,τι πιο δημιουργικό είχε να επιδείξει ο τόπος μας», δηλώνει ο Δωδεκανήσιος πολιτικός.