Στην κατηγορία 4, που σημαίνει πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, βρίσκεται σήμερα η Ρόδος και για το λόγο αυτό όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν τεθεί σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας. Από χτες η διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας συνέταξε και το σχετικό χάρτη στον οποίο αποτυπώνεται όλη η χώρα με την περιφερειακή ενότητα Ρόδου να βρίσκεται στο επίπεδο του πολύ υψηλού κινδύνου.

61

Για το λόγο αυτό οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών. 

Μιλώντας σήμερα στον ΠΑΛΜΟ, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου Γιάννης Τσιτσικάς συνέστησε στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθύμισε ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
Σημειώνεται πως σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.